Latvijas slavas mirklis: Biķernieku trase iekļuvusi datorspēlē Dirt rally 2.0

© Wikipedia / Dmitrij MБикерниекская трасса в Межциемсе
Бикерниекская трасса в Межциемсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad izbraukt pa Latvijas Biķernieku sacīkšu trasi ar ceļavēju var virtuālā pasaulē.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Britu kompānija Codemasters iekļāva Latvijas Biķernieku sacīkšu trasi Dirt rally 2.0. spēlē, vēsta Rus.lsm.lv.

Codemasters ir lielākais datorspēļu ražotājs. Dirt rally 2.0 ir daļa no pasaulslavenās sacīkšu sērijas Colin McRae Rally.

Biķernieku sporta kompleksa vadība paziņoja, ka integrācija Collin McRae Rally – tas ir milzīgs gods.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Racing season coming soon🏎🚘🚴‍♂️

Публикация от Bikernieku Trase (@bikernieku_trase)

Latvijas trases virtuālā analoga izstrādei palīdzēja latvietis Mārtiņš Lagzdiņš. Viņš pastāstīja, ka lielākoties ar spēles veidotājiem komunicējis Internetā, taču bija arī tāda procesa daļa, kur bija nepieciešama klātbūtne.

Pēc Biķernieku trases vadītāja Normunda Lagzdiņa sacītā, izstrādātāji atbrauca uz Biķerniekiem ar mūsdienu tehniku, kura spēj izanalizēt katru bedri, katru nelīdzenumu un citas nianses. Elektroniskās ierīces un kameras, kuras bija atveduši spēles izstrādātāji, Lagzdiņš nosauca par "smago bruņojumu".

"Ierakstīja visu trasi iekšā un tālāk jau smagākais darbs viņu pusē bija šo visu salikt kopā vienā simulācijā, un tas ir ilgi. Tas, manā skatījumā, gāja gadu," atceras Biķernieku vadītājs.

Tiesa, kā norādīja Mārtiņš Lagsdziņš, kurš piedalījās rotaļlietas izstrādē, pilnas sakritības ar reālo trasi Dirt rally 2.0 nebūšot, jo to vienkārši nav iespējams panākt. Un, pēc viņa sacītā, virtuālo sacīkšu cienītāji atradīs, ko pakritizēt. Tostarp, sarūgtināja Biķernieku trases seguma imitācija grants sekcijā.

"Grants sekcija ir mazlietiņ slidena. Es domāju, ka ar laiku varētu turpināt sadarbību un panākt, lai tā grants sekcija būtu tieši tāda, slīdētu tieši tikpat daudz kā reālajā dzīvē. Bet, es domāju, ka pie tā mēs varam arī turpmāk strādāt. Mūsu segums, tieši Biķerniekos, ir ļoti īpašs, tieši šīs grants sekcijas. Līdz ar to tamdēļ varbūt ir ļoti grūti to simulēt arī spēlē, datorspēlē. Bet kopumā ļoti labi," paskaidroja Lagzdiņš.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Gatavs startam?/Ready to Race?

Публикация от Bikernieku Trase (@bikernieku_trase)

Neraugoties uz to, jauno spēli jau izmēģinājušais bijušais sacīkšu braucējs un sacīkšu rīkotājs Raimonds Strokšs augsti novērtēja trases simulāciju sakot, ka tā nokopēta gandrīz bez iebildumiem. Turklāt viņš uzsvēra, ka tagad auto cienītāji visā pasaulē uzzinās par Latviju, Rīgu un Biķernieku trasi.

Notestēt Dirt rally 2.0 var jau šobrīd simulatorā Biķernieku trasē. Iepriekš ir jāpierakstās.

Sacīkšu trase Biķerniekos tika atklāta 2016. gada jūlijā. Tai ir sporta bāzes statuss. Trīs gadus pēc kārtas trase uzņēma pasaules rallijkrosa čempionāta posmu. 2017. gadā sacensības Rīgā tika atzītas par labākajām visā sezonā.

Ziņu lente
0