Nav iespējams elpot: kur Latvijā ir piesārņotākais gaiss

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasРига
Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kritiska situācija gaisa piesārņojuma ziņā fiksēta trijās pilsētās Latvijā; tas saistīts ne tikai ar ostu un rūpniecības uzņēmumu darbību.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Gaisa piesārņojums joprojām ir aktuāla problēma Latvijas pilsētās, it īpaši vasaras periodā. Kritiska situācija šajā ziņā patlaban izveidojusies Rīgā, Liepājā un Rēzeknē, intervijā LNT pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Viņa pastāstīja, ka galvenie gaisa piesārņojuma avoti šajās pilsētās nav tikai ostas un rūpniecības uzņēmumi

"Lielāks īpatsvars ir pat šis transporta piesārņojums, infrastruktūras piesārņojums, kā arī nosacīti sadzīves piesārņojums, ko rada paši cilvēki – apkure, dažādas citas ekstras, ko mēs vēlamies baudīt un saņemt.

Principā jebkura cilvēka darbība rada piesārņojumu un rada ietekmi uz vidi," norādīja Baklāne-Ansberga.

Рижский свободный порт - Sputnik Latvija
Vecmīlgrāvja iedzīvotāji protesta kārtā uzvilkuši gāzmaskas

VVD ģenerāldirektore uzsvēra, ka lielāko skaitu sūdzību no iedzīvotājiem par gaisa piesārņojumu VVD tradicionāli saņem vasaras mēnešos. Šovasar īpaši aktīvi dienestā vēršas Rīgas, Liepājas un Ventspils iedzīvotāji, kuri nav apmierināti ar putekļiem, kas rodas no ogļu pārkraušanas ostās.

Baklāne-Ansberga apstiprināja, ka dienests ir sācis aktīvu sadarbību ar Rīgas, Liepājas un Ventspils brīvostām, lai uzlabotu gaisa kvalitāti.

Iepriekš vēstīts, ka deviņi no desmit cilvēkiem pasaulē ik dienas elpo piesārņotu gaisu – šīs problēmas dēļ ik gadus mirst septiņi miljoni cilvēku, tostarp – pusmiljons eiropiešu.

Netīrais gaiss ir "slepkava Nr.1" pasaulē, tas rada daudz nopietnākus draudus nekā smēķēšana, alkohols, AIDS un bruņotie konflikti.

Ziņu lente
0