Pērkona negaiss un vējš: Latvijā ienāks aukstais gaiss no Arktikas

CC BY 2.0 / Natasha Suslina / sunbathingДевушки на пляже в зимней одежде
Девушки на пляже в зимней одежде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Rietumeiropa gatavojas rekordlielam karstumam, Latvijai derētu aizdomāties par to, kā pārdzīvot "aukstumu".

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Saskaņā ar AccuWeather datiem, jau šonedēļ Rietumeiropā ienāks Āfrikas karstuma vilnis, un temperatūra pārsniegs visus rekordus, vēsta Mixnews.lv.

Līdz ar karsto gaisu no Āfrikas karsta temperatūra ienāks Parīzē, Madridē, Berlīnē, Briselē un Frankfurtē, savukārt pēcāk pārvietosies uz Bukaresti, Vīni, Budapeštu, Belgradu un Sofiju. Gaisa temperatūra atsevišķās pilsētās var sasniegt 40 grādus.

Meteorologi brīdina, ka šāds karstums, visticamāk, neaizkavēsies uz ilgu laiku, toties pārspēs visus kāpuma tempa un intensitātes rekordus. Cilvēkus brīdināja, ka tik karstās dienās derētu neaizmirst par augsto temperatūru bīstamību. Sevišķi uzmanīgi jāseko līdzi sirmgalvjiem un bērniem.

Kamēr Rietumeiropā gatavojas rekordlielam karstumam, Latvijai derētu aizdomāties par to, kā neatdzist. Jo, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, jau šīs nedēļas otrajā pusē valstī ienāks aukstais gaiss no Arktikas, vēsta BB.lv.

​Aukstā atmosfēras fronte šķērsos Latviju 27. jūnijā. Un 28., 29. un 30. jūnijā temperatūra svārstīsies +15…+20 grādu robežās. Turklāt 27.-29. jūnijā gaidāms stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, savukārt 27. jūnijā dažviet ir iespējams pērkona negaiss.

Ziņu lente
0