Politika

Zīle: Dombrovska stāšanās ES transporta komisāra postenī Latvijai ir izdevīga

© Sputnik / Sergey MelkonovВалдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге
Валдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savs eirokomisārs transporta jautājumos palīdzēs Latvijai panākt labvēlīgus lēmumus projekta Rail Baltica jautājumā, uzskata EP deputāts Roberts Zīle.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Latvijai būs izdevīgi, ja Valdis Dombrovskis ieņems Eiropas transporta komisāra posteni, paziņoja EP deputāts Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) LTV pārraidē "Rīta panorāma".

Aizvadītajā nedēļā Ministru kabinets pieņēma lēmumu izvirzīt V.Dombrovski amatam Eiropas Komisijā. Politiķis jau ir ieņēmis EK viceprezidenta amatu, taču eirokomisāri parasti neieņem vienu un to pašu posteni divas reizes. Iepriekš sarunā ar vietni Politico Dombrovskis atklāja, ka vēlētos nodarboties ar ES ekonomiku un finansēm.

В Латвии началось голосование на выборах в Европарламент - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kas ir visi šie cilvēki: neērti jautājumi par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Zīle atklāja, ka tas, kādu amatu EK ieņems Dombrovskis, lielā mērā ir atkarīgs no premjerministra Krišjāņa Kariņa.

"Nedomāju, ka valdības vadītāja mērķis ir panākt (Dombrovskim red.) līdzīgu portfeli, kāds viņam jau bija - atbildību par eiro, atbildību par sociālo dialogu," sacīja Zīle.

Pēc EP deputāta domām, Latvijai ir svarīga transporta nozare – tas garantēs labvēlīgākus lēmumus Latviju interesējoša projekta Rail Baltica jautājumā.

Iepriekš Eiropas komisāri no Latvijas bija atbildīgi par lauksaimniecību un zvejniecību (Sandra Kalniete), enerģētiku (Andris Piebalgs) un attīstību (A.Piebalgs).

Ziņu lente
0