Liepājas dome pārdēvējusi A. Puškina vārdā nosaukto vidusskolu

Памятник Александру Пушкину в Риге
Памятник Александру Пушкину в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Liepājas dome ar balsu vairākumu atbalstīja Liepājas A. Puškina 2. vidusskolas pārdēvēšanu par "Liedaga vidusskolu", vēsta infoliepaja.lv.

Pilsētas domes deputāte Ludmila Rjazanova ("Saskaņa") pastāstīja sēdē, ka pie viņas vērsušies skolēnu vecāki, bijušie skolēni un skolotāji, kuri uzzināja par plānoto skolas nosaukuma maiņu, un nodeva viņu vēstuli deputātiem ar lūgumu saglabāt diženā dzejnieka un dramaturga Aleksandra Puškina vārdu skolas nosaukumā. Vēstuli parakstījis 121 cilvēks.

"Darba grupas sēdes protokolā es noskaidroju, ka interaktīvajā aptaujā, kura tika veikta "E-klases" sistēmā, vairākums arī nobalsoja par Puškina vārda saglabāšanu," paziņoja Rjazanova, norādot, ka daudzi vecāki šo aptauju vienkārši nav pamanījuši. Kļuva zināms, ka interaktīvajā aptaujā piedalījušies vien 65 vecāki.

Arī portāls "InfoLiepāja" iepriekš veica aptauju par šo tematu. Tajā piedalījās apmēram tūkstotis cilvēku, un lielākā daļa – 684 balsis – atbalstīja dzejnieka vārda saglabāšanu jaunās skolas nosaukumā.

"Divu skolu apvienošanas jautājums ir ļoti sāpīgs un skar ne vien skolēnus, bet arī daudzus Liepājas iedzīvotājus. Un Puškina vārds skolas nosaukumā ir vēstures un kultūras mantojums, kurš, es uzskatu, ir jāsaglabā. Izvēlēties nosaukuma pēc ģeogrāfiskā izvietojuma, manuprāt, nav labākais variants. Piemēram, nevienam taču neienāks prātā pārdēvēt diženā latviešu dzejnieka Jāņa Raiņa vārdā nosaukto skolu par "Ganību skolu"," uzskata Pāvels Sereda ("Saskaņa").

Rjazanova atgādināja, ka šogad tiek svinēta Puškina 220. dzimšanas gadadiena, kā arī to, ka Turcijā atvērts dzejniekam veltīts muzejs, un piedāvāja sarīkot zibakciju – pastāstīt par faktiem, kas saistīti ar Puškina vārdu Eiropā.

"Gadā, kad daudzi cilvēki pasaulē atzīmē 220 gadus kopš diženā dzejnieka Aleksandra Puškina dzimšanas dienas, divu Liepājas vidusskolu reorganizācijas un apvienošanas komisija, kura sastāv no 9 cilvēkiem, pasniedza dāvanu un piedāvāja pārdēvēt apvienoto skolu un piešķirt tai Liedaga nosaukumu! Negribēja atstāt Puškina vārdu, kurš 2. vidusskolai bijis kopš 74. gada! Neņēma vērā 121 bijušo skolēnu, tagadējo skolēnu vecāku, 12. vidusskolas skolēnu vecāku, citu pilsētas iedzīvotāju parakstus. Neņēma vērā 58 vecāku balsis, kuri nobalsoja par Puškina vārdu E-klasē. Cienīga dāvana!

Toties Turcijā tajā pašā laikā atklāj dzejniekam veltītu muzeju.

Piedāvāju uzsākt akciju: ja kādam ir zināmi ar Puškina vārdu Eiropā, pasaulē saistīti fakti, lūdzu rakstīt komentāros," viņa aicināja savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0