Svelme atkāpjas: sinoptiķi par laikapstākļiem tuvākajās brīvdienās

© Foto : pixabayОтец с детьми
Отец с детьми - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stiprs lietus brīvdienās nav gaidāms. Sinoptiķi prognozē, ka laikapstākļi būs lielākoties saulaini.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Ceturtdien deviņās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra stacijās tika uzstādīti temperatūras rekordi. Rīgā tika reģistrēta +34 grādu temperatūra. Visā novērojumu vēsturē šāda temperatūra Rīgā bijusi tikai vienu reizi – 1988. gada 7. jūnijā.

Naktī uz ceturtdienu valstī trijās meteoroloģiskajās stacijās – Rucavā, Liepājā un Pāvilostā – tika konstatētas tropiskās naktis (kad temperatūra nenolaižas zemāk par +20 grādiem). Taču ceturtdienas otrajā pusē Latvijā ienāca karsts un mitrs gaiss no Eiropas dienvidu daļas, izveidojās pērkona negaisa mākoņi, un valsti šķērsoja spēcīgs pērkona negaiss ar lietu un liela izmēra krusu.

Pēc kā Latvijā kļuva manāmi svaigāk, un piektdien termometra stabiņš vairs nepacelsies augstāk par 26 grādiem (izņēmums ir tikai valsts austrumu rajoni), sola sinoptiķi. Vietām gaidām pērkona negaiss iespējams ar krusu. Pūtīs rietumu vējš, negaisa laikā pūtīs brāzmains vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +21…+26 grādi. Austrumu rajonos būs +27…+32 grādi, savukārt piekrastē +16…+20 grādi. Rīgā būs +20…+22 grādi.

Sestdien paaugstināsies atmosfēras spiediens, tāpēc laikapstākļi uzlabosies – būs saulains, nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mierīgs vējš, temperatūra dienā būs +22…+27 grādi, piekrastē nedaudz vēsāk +17…+21 grāds. Naktī uz svētdienu termometra stabiņš pazemināsies līdz +13…+17 grādiem.

Град - Sputnik Latvija
Vietām bez ražas: Latvijas zemniekiem pērkona negaiss kļuvis postošs

Svētdien laikapstākļi nedaudz sabojāsies: vietām ir gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Esošā prognoze liecina, ka nākamās nedēļas sākumā iespējams īslaicīgs lietus. Spēcīgs karstums nav gaidāms – temperatūra dienā būšot +24…+26 grādu robežās. Savukārt nedēļas otrajā pusē laikapstākļi būšot mainīgi, iespējams neliels lietus un atkal pērkona negaiss.

Mēneša otrajā pusē Latvijā vairs netiek prognozēta tik stipra svelme, taču kopumā šī gada jūnijs varētu kļūt par karstāko valsts vēsturē, liecina laikapstākļu prognozes. Saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm, karsts var izrādīties arī jūlijs.

Ziņu lente
0