Nacionālā apvienība rosina Rīgas bērnudārzu pāreju uz mācībām latviešu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovДетский сад в Зиепниекалнсе
Детский сад в Зиепниекалнсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katra pašvaldība likuma ietvaros ir tiesīga noteikt mācību valodu savās izglītības iestādēs.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Nacionālās apvienības frakcija Rīgas domē aicina ieviest visos pašvaldības bērnudārzos mācību programmas valsts valodā, vēsta BB.lv.

Frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks pastāstīja, ka frakcija piedāvā iekļaut jautājumu par bērnudārzu pāreju uz mācībām valsts valodā, sākot ar 2020./2021. mācību gadu nākamās Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdes darba kārtībā.

Frakcijas vadītājs Nauris Puntulis atgādināja, ka katra pašvaldība likuma ietvaros ir tiesīga noteikt mācību valodu savās izglītības iestādēs.

Акция Русского союза Латвии в защиту русских школ в Риге 1 мая 2019 года - Sputnik Latvija
Vairāk latviešu valodas! Šuplinska zina, ko vēlas Latvijas krievi

"Šādu iespēju noteikti jāizmanto arī Rīgai un jānodrošina pakāpeniska izglītības pāreja uz mācībām valsts valodā, šis ir pirmais solis. Jau šobrīd bērnudārzu rindas ir rādītājs, ka pieprasījums pēc pirmsskolas izglītības valsts valodā ir daudzkārt lielāks nekā piedāvājums Rīgas pilsētā," pateica Puntulis.

Frakcija piedāvā uzdot Izglītības, kultūras un sporta departamentam līdz 30. augustam prezentēt komitejai nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, lai no nākamā mācību gada nodrošinātu visos Rīgas bērnudārzos mācību programmu ieviešanu valsts valodā.

Iepriekš mediji ziņoja, ka Rīgā rindā uz bērnudārzu latviešu grupu nākas gaidīt gandrīz par gadu vairāk, nekā krievu grupā. Viens no tā iemesliem ir pirmsskolas izglītības pedagogu trūkums, kas savukārt ir saistīts ar zemajām algām.

Ziņu lente
0