Saeima atbalstīja pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям в Риге
Памятник Освободителям в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāti nolēmuši pārkāpt Krievijas Federācijas Valdības un Latvijas Republikas Valdības vienošanos.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Latvijas Saeima atbalstīja portālā Manabalss.lv publicēto petīciju par Rīgas pieminekļa Atbrīvotājiem uzspridzināšanu/demontāžu, vēsta Saeimas mājaslapa.

Petīcija par pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu parādījās portālā Manabalss.lv 2017. gada septembrī un nepieciešamo parakstu skaitu savāca vien šī gada martā. Iniciatīvas autors ir Uģis Polis. Pēc viņa domām, piemineklis Atbrīvotājiem ir simbols, kurš atgādina latviešu tautai par ciešanām "padomju okupācijas" gados. Polis uzskata, ka ar savu iniciatīvu viņš izpilda latviešu vēlmi, kuri savā vairākumā vēlas šī simbola nojaukšanu.

Песней - по Сейму - Sputnik Latvija
Video
Slava cīnītājiem pret fašismu: pikets pieminekļa Atbrīvotājiem aizsardzībai Rīgā

Deputāti atbalstīja petīciju ar 45 balsīm "par" ar 30 "pret".

Tagad tiks izstrādāts attiecīgs likumprojekts. Tas nozīmē, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad nacionālistu petīciju apspriešana attiecībā uz pieminekli Atbrīvotājiem tika bremzētas komisiju un attiecīgu Latvijas ĀM slēdzienu līmenī, šoreiz radikāļi nopietni nolēmuši pārkāpt 1994. gada 30 aprīļa Krievijas Federācijas Valdības un Latvijas Republikas Valdības vienošanās par Latvijas Republikas teritorijā dzīvojošo Krievijas Federācijas militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību 13. pantu.

Ziņu lente
0