Oranžais brīdinājums: Latvijā gaidāms karstums

© Pixabay / Bru-nOВентилятор
Вентилятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laikapstākļi kļūst bīstami un iedzīvotājiem ieteicams iepazīties ar jaunākajām prognozēm.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs pirmo reizi šogad izsludinājis oranžo brīdinājumu – otrdien, trešdien un ceturtdien gaidāma tveice.

Otrdien gaisa temperatūra daudzviet Latvijā celsies līdz +27..+32 grādiem, bet trešdien un ceturtdien valsts dienvidu rajonos vietām gaidāmi +33...+34 grādi. Rīgā 11.-13. jūnijā gaidāmā gaisa temperatūra sasniegs +30...+32 grādus.

Очки на пляже - Sputnik Latvija
Postoši negaisi un anomāls karstums: sinoptiķi par laikapstākļiem šonedēļ

Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laikapstākļi kļūst bīstami un iedzīvotājiem ieteicams iepazīties ar jaunākajām prognozēm, pārzināt iespējamo risku un sekot informācijai, ko sniedz kompetentās iestādes, piemēram, pašvaldības un glābšanas dienests.

Absolūtais karstuma rekords jūnijā Latvijā tika uzstādīts 1973.gada 28.jūnijā Mērsragā (+34,6 grādi), bet absolūtais karstuma rekords, +37,8 grādi tika fiksēts 2014.gada 4.augustā Ventspils ostā. 2018.gada rekords tika fiksēts 30.jūnijā Bauskā, kur gaiss iesila līdz +34,2 grādiem, bet šogad rekordliela gaisa temperatūra tika fiksēta 6.jūnijā Ventspils ostā, kad temperatūras stabiņš pacēlās līdz +32,2 grādiem.

Domājams, šonedēļ oranžais brīdinājums tiks izsludināts arī negaisa dēļ – Global Forecast System prognozes liecina, ka no otrdienas līdz piektdienai Latvijā vietām gaidāmi postoši negaisi ar lokālu intensīvu lietu, krusu un vētrām.

Ziņu lente
0