"Mamm, piedod": iekšlietu ministrs sūdzas par vajāšanu no valsts iestāžu puses

© Photo Valsts kancelejaМинистр внутренних дел Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens bija sašutis par dažādu valsts struktūru – policijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Darba inspekcijas un citu – darbībām, kuri jau vairākus mēnešus "terorizē" ar pārbaudēm viņa mātes kafejnīcu.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens publicējis emocionālu uzrunu Facebook, kura pastāstīja, kā viņa mātes kafejnīcā jau vairākus mēnešus rit bezgalīgas pārbaudes. Zināmu absurdu rada fakts, ka starp pārbaudītājiem ir arī policisti, tas ir, iestādes, kas atrodas iekšlietu ministra tiešā pakļautībā.

Линда Лиепиня - Sputnik Latvija
Liepiņa: VID vadītāja paņēmusi rokās beisbola nūju

"Kinfield 2??? Mamm, piedod, ka tev ir jācieš manis dēļ..." Sandis Ģirģens ievadīja publikāciju ar mājienu par restorāna Kinfield skandalozo slēgšanu. Tālāk iekšlietu ministrs norādīja: kopš brīža, kad viņš kopā ar brāli nolēmis strādāt politikā, lai  cīnītos pret korupciju, stulbību, bezdarbību un nolaidību valsts pārvaldē, viņiem pastāvīgi nākas saskarties ar provokācijām, pārbaudēm un nomelnošanu.

"Ja pret tevi neko nevar atrast, sit tuviniekiem... Šajos pāris mēnešos, kas tikai nav paviesojies manas mammas kafejnīcā: VID, Valsts darba inspekcija, Pārtikas veterinārais dienests, iesūtīti čigāni (atvainojos, romi), kuriem liekas, kotlete ir saindēta... Nekas nesanāk... Turpinājums, tiek veikta vesela operācija pat ar koordināciju no Rīgas. 154 km attālums... Vienlaicīgi divās kafejnīcās Jēkabpilī ierodas kriminālpolicija, ENAP ... Kāpēc netika iesaistīta OMEGA?... it kā par licencēm Akka Laa... Vai tad Akka Laa rīcībā nebūtu informācijas par to, vai uzņēmumiem ir vai nav licences... smieklīgi. Kāds sakars tik saskaņotai specoperācijai minūte minūtē?" – iekšlietu ministrs sašutis aprakstīja situāciju.

Viņš norādīja, ka nesaprot, kādu iemeslu dēļ Valsts policija izmantojusi tādus resursus vienkāršai licences pārbaudei.

"Pēc tam Jēkabpils policijas iecirknī pratina manu mammu, izmeklētājs uzdod jautājumus par totalizatoru likmēm... Kāds sakars ar totalizatoriem mazai kafejnīcai?" – lauzīja galvu politiķis.

Viņš atklāja, ka VID organizējis pārbaudi, kuras gaitā konstatēti neattaisnoti izdevumi: izdevumi uzturam un ārstēšanai, ko viņš sedzis tuvam cilvēkam cīņā ar vēzi.

Sausais atlikums.... Cilvēki, pirms Jūs dodaties politikā, esiet gatavi, ka sitīs Jūs un Jūsu ģimenes locekļus. Izkratīs līdz pēdējam centam... Netiks žēloti resursi, kaut gan acīmredzami Jums nav pilis, bentliji vai citas luksus preces... Izdevumi ēšanai, ārstēšanai ir neattaisnotie izdevumi... Atcerieties visu cents centā par pēdējiem 3 (trīs) gadiem. Ja, šo tekstu lasa šo pasākumu, provokāciju organizatori... Ziņa Jums... Mani tas nebiedē... Arī mana mamma ir stiprs cilvēks. Es pabeigšu savu misiju... izravēšu Jūs ar saknēm... Visam savs laiks," publikācijas noslēgumā ienaidniekiem piedraudēja Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Uzņēmumā "Krustpils ceļavējš 3", kas pieder Ģirģena mātei, atzina, ka pēdējā laikā dažādas valsts struktūras veikušas astoņas līdz desmit pārbaudes. Maijā bija VID pārbaude, pēc tam ieradās PVD inspektori.

Uzņēmums pastāv jau 27 gadus, taču īpaša uzmanība tam pievērsta, kad Sandis Ģirģens sāka darbu politikā. Firmas.lv publicētie dati liecina, ka "Krustpils ceļavējš 3" vienīgā īpašniece ir ministra māte. Pērn firmas apgrozījums bija 144 056 eiro, zaudējumi – 3051 eiro.

Барная стойка - Sputnik Latvija
Restorāna Kinfield saimniece: VID vadība melo – nodokļi tika maksāti

Spriežot pēc visa, iekšlietu ministra publisko sūdzību par valsts struktūru patvaļu radījusi arī restorāna Kinfield skandalozā lieta.

Atgādināsim, ka restorāna Kinfield saimniece Kristīne Rožkalne sāka atklātu mutisku strīdu ar VID vadību, kad tika bloķēts bankas konts, kā rezultātā viņa bija spiesta slēgt restorānu.

Šis stāsts pamudinājis Rožkalni uzsākt akciju: ar Facebook starpniecību viņa aicināja apvienoties visus uzņēmējus, kuri cietuši VID darbību rezultātā.

"Aicinu visus, kas ir gana drosmīgs, rakstīt uz norādīto e-pastu, stāstot savu sarunas pieredzi ar VID. Ideāli, ja tas būs ar jūsu vārdu, bet var arī anonīmi," uzrunāja visus slēgtā restorāna "Kinfield" īpašniece.

Tāpat viņa aicināja sadarboties juristus un advokātus, kuri sekoja līdzi šim stāstam un nepalika vienaldzīgi.

Pēc šī aicinājuma Rožkalnes e-pastā sāka birt dažādi stāsti, ko viņa publicē restorāna Kinfield lapā Facebook.

Pēdējais stāsts veltīts Sandim Ģirģenam. Iepriekš bija, piemēram, publicēts zīmola Emils Gustavs dibinātājas stāsts, kura atklāja, kā 14 gadus ritējusi viņas cīņa par izdzīvošanu.

"Rezultātā šogad janvārī tika slēgta pēdējā Emils Gustavs kafejnīca un veikals, jo arī man beidzot pietrūka spēka cīnīties ar vējdzirnavām. Nu jau nedēļu kā dzīvoju citā valstī, jo nav spēka un ticības Latvijā turpināt. Ir tieši tā kā rakstāt - pie gandrīz katra kontakta ar VID jūties kā noziedznieks," pastāstīja zīmola Emils Gustavs veidotāja.

Ziņu lente
0