Darbu sācis ekspresvilciens reisā no Rīgas uz Cēsīm

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектропоезд
Электропоезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļš ar divām pieturām aizņems tikai 1 stundu un 15 minūtes.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. No 10. jūnija dzelzceļa maršrutā Rīga-Cēsis darbu sācis ekspresis, vēsta Pasažieru vilciens.

No Cēsīm uz Rīgu ekspresis dodas pl. 7:10, atpakaļ – pl. 17:30. Vilciens apstājas tikai divās pieturās – Zemitānos un Siguldā, tāpēc ceļš ilgst tikai 1 stundu un 15 minūtes.

Iepriekš satiksmes ministrs Tālis Linkaits ziņoja, ka viņam esot kauns par to, kādā stāvoklī ir tualetes un peroni dažās dzelzceļa stacijās. Ministrs izteica iespēju, ka viņa priekšgājējs šajā amatā Uldis Augulis par sava darba galveno prioritāti uzskatīja kravas pārvadājumus.

Герой дня город Цесис - Sputnik Latvija
No Rīgas uz Cēsīm kursēs ekspresvilciens

Politiķis uzsvēra, ka prioritāte tika atdota kravu pārvadājumiem, pamata infrastruktūras – dzelzceļa, signalizācijas, uzpildes staciju modernizācijai. Viņš piekrita, ka tas viss ir nepieciešams, taču norādīja, ka viņa prioritāte ir rūpes par cilvēkiem.

Ministrs atgādināja, ka vagonu parks ir muzeja līmenī un konceptuāli nekas nemainīsies līdz 2021. gadam, kad plānotas jauno zemas grīdas elektrisko vilcienu piegādes. Viņš atgādināja, ka līdz 2021. gadam plānots uzlabot peronus, pacelt tos visās galvenajās stacijās. Linkaits atzina, ka īpaši kaunas par Rīgas staciju, kur nākas pārvietoties gan invalīdiem, gan māmiņām ar bērnu ratiņiem.

Ministrs paskaidroja, ka līdz 2021. gadam kardinālas izmaiņas nav gaidāmas, taču pēc tam Rail Baltica būvdarbu ietvaros Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija tiks pilnībā izremontēta.

Ziņu lente
0