Mitrofanovs: pieminekļa Atbrīvotājiem aizstāvju noskaņojums ir visnotaļ apņēmīgs

© Foto : из личного архиваПублицист Мирослав Борисович Митрофанов
Публицист Мирослав Борисович Митрофанов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu savienība vēlas atgādināt Saeimas deputātiem, ka ievērojama sabiedrības daļa iestājas pret pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem nojaukšanu, paziņoja Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Latvijas Krievu savienība rīkos kārtējo pieminekļa Atbrīvotājiem aizsardzības akciju, kas tiks veltīta jautājuma izskatīšanai par Tatjanas Ždanokas petīcijas noraidīšanu Saeimas plenārsēdē.

Radio Sputnik ēterā bijušais eirodeputāts no Latvijas Miroslavs Mitrofanovs norādīja, ka turpmākā LKS rīcība būšot atkarīga no Saeimas lēmuma.

Защитят или снесут памятник Освободителям - Sputnik Latvija
Video
Nedrīkst nojaukt: tūkstošiem cilvēku nostājas aizsardzībā – pie pieminekļa Atbrīvotājiem

"Lai izdarītu noteiktu spiedienu un atgādinātu par to, ka pastāv petīcija, kuru parakstījuši vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku – par pieminekļa saglabāšanu, un paraksti tika savākti ļoti īsā laikā, mēs (LKS – red.) rīt no rīta rīkojam piketu pie Saeimas brīdī, kad deputāti dosies uz balsojumu. Mēs viņiem atgādinām, ka pastāv ievērojama sabiedrības daļa, kura apņēmīgi iestājas par pieminekļa saglabāšanu, un noskaņojums šai daļai ir visnotaļ apņēmīgs," pateica Mitrofanovs.

Iniciatīva par likuma izstrādi par cīnītāju pret nacismu apbedījumu un pieminekļu aizsargāšanu un saglabāšanu, kuras autore ir Tatjana Ždanoka, kļuva par faktisku atbildi uz aicinājumu nojaukt pieminekli Atbrīvotājiem. Divās nedēļās petīciju parakstīja gandrīz 30 tūkstoši cilvēku. Ceturtdien, 6. jūnijā, Saeimai plenārsēdē paredzēts balsojums par Pieprasījumu komisijas lēmuma projektu par Tatjanas Ždanokas petīcijas noraidīšanu.

Ziņu lente
0