Festivāls "Summertime 2019 – aicina Inese Galante" mainīs formātu

© Пресс-фото / festivalsummertime.comФестиваль SUMMERTIME
Фестиваль SUMMERTIME - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākotnē festivāla "Summertime 2019 – aicina Inese Galante" pielūdzējus gaida kaut kas pavisam citāds.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Mūzikas festivāls "Summertime 2019 – aicina Inese Galante", kurš šovasar svinēs 15. jubileju, būs pēdējais tradicionālajā formātā. No nākamā gada Ineses Galantes fonds organizēs pavisam citādu pasākumu, pastāstīja festivāla producente Diāna Galante preses konferencē Dzintaru koncertzālē.

"Visu šo 15 gadu laikā katru gadu mēs esam attīstījuši festivālu, paplašinot programmu ar dažādiem mūzikas žanriem, Jūrmalas sabiedrību iepazīstinot ar izciliem mūziķiem no visas pasaules, un burtiski “sataustot” auditorijas intereses, nemitīgi pilnveidojām “Summertime” koncertus. Šajā laika posmā festivālam izveidojusies brīnišķīga auditorija – iejūtīga, inteliģenta un daudzpusīga. Mūsu mērķis ir pilnveidoties un attīstīties kopā ar mūsu skatītājiem.

Ņemot vērā gūto pieredzi, kā arī mūsu koncertu viesu vēlmes un iecienītākos "Summertime" aspektus, mēs vēlamies un esam gatavi piedāvāt Jūrmalas sabiedrībai ko jaunu.

Vēl nav izlemts, vai festivāls saglabās savu līdzšinējo nosaukumu, bet tas neapšaubāmi būs interesants, notikumiem bagāts un vērtīgs kultūras notikums Latvijas auditorijai," stāstīja Diāna Galante.

Festivāla patronese Inese Galante uzskata, ka pienācis brīnišķīgu pārmaiņu laiks.

Пресс-конференция фестиваля Summertime, на фото Инесе и Диана Галанте - Sputnik Latvija
Summertime: festivāls ar Eiropas šiku

"Esmu neizsakāmi priecīga, ka kopā ar savu uzticamo komandu, ar kuru plecu pie pleca tapis festivāls Summertime, mēs uzsākam ko jaunu. Ik gadu veselu 15 gadu garumā Jūrmalai esam dāvājuši spilgtus mūzikas svētkus, nodrošinot skatītājiem no visas pasaules spilgtu un talantīgu mūziķu koncertus. Tik uzticīga festivāla auditorija ir neticama laime, tāpēc mēs cenšamies attīstīties tālāk, lai jau atkal pārsteigtu savus viesus.

Mūs sagaida kas jauns pārdomātā eiropeiskā stilā un, protams, mīlestība pret mūziku, skatītājiem un savu dzimteni."

Viens no spilgtākajiem festivāliem Latvijā "Summertime – aicina Inese Galante" ik gadus uz Dzintaru koncertzāles skatuves pulcē spilgtākās džeza, rokenrola, pasaules un klasiskās mūzikas zvaigznes. Šajā laikā organizatori Jūrmalā pulcējuši mūzikas pērles – labākos sava žanra izpildītājus no visas pasaules, radot unikālas koncertprogrammas izsmalcinātai Jūrmalas auditorijai.

Šovasar festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" norisināsies Jūrmalā no 5.-11. augustam.

Ziņu lente
0