Politika

Rosļikovs nosauca "rupjo pārkāpumu", par kuru deputātus izslēdza no "Saskaņas"

© SputnikЗаместитель председателя Комитета по развитию Риги Алексей Росликов
Заместитель председателя Комитета по развитию Риги Алексей Росликов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksejs Rosļikovs paziņoja, ka nenoliks deputāta mandātu un ir gatavs pieņemt pamatotus lēmumus, kuri tiek virzīti Rīgas attīstībai.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Četru no partijas "Saskaņa" izslēgto Rīgas domes deputātu vēlme saņemt paskaidrojumus sakarā ar Sandra Bergmaņa izvirzīšanu Rīgas vicemēra amatā tika traktēta kā rupjš kārtības pārkāpums, paziņoja aģentūrai viens no izslēgtajiem deputātiem Aleksejs Rosļikovs.

Pēc viņa teiktā, kā vēsta rus.tvnet.lv, deputāti vēlējās saņemt paskaidrojumus par vicemēra pienākumiem un viņa atbildības jomām. Pēc Rosļikova domām, tajā slēpjas arī potenciāls korupcijas risks, jo korupcijas apkarošanas iestādes pievērsīs tam uzmanību, ja tiks izveidots amats ar jauniem palīgiem, taču bez pienācīga pamatojuma.

Rosļikovs pateica, ka nenoliks deputāta mandātu un ir gatavs pieņemt pamatotus lēmumus, kuri tiek virzīti Rīgas attīstībai.

"Balsot par kaut ko tikai tāpēc, ka kāds ir pateicis – tā strādāt es neplānoju," paziņoja Rosļikovs.

Vakar vakarā no "Saskaņas" frakcijas par rupjiem pārkāpumiem tika izslēgti četri cilvēki – vicemērs Vadims Baraņņiks, deputāti Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs.

Par jauno Rīgas mēru kļuvis Dainis Turlais ("Gods kalpot Rīgai", GKR), par kuru nobalsoja 32 Rīgas valdošās koalīcijas deputāti. Pēc tam bija jānotiek balsojumam par otrā vicemēra Sandra Bergmaņa ("Saskaņa") iecelšanu amatā, taču pirms balsojuma GKR frakcijā ieradās Vadims Baraņņiks un paziņoja, ka viņš un trīs augstākminētie deputāti par Bergmani nebalsos. Tāpat viņi atteicās balsot par Oļega Burova (GKR) iecelšanu Rīgas ostas valdē.

Ziņu lente
0