Man nebūs ko ņemt: Pauls atradis veidu, kā nemaksāt nodokļus Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМаэстро Раймондс Паулс
Маэстро Раймондс Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Pauls paziņoja, ka ir gatavs samazināt savu koncertu skaitu – lai tik mazāk maksātu Latvijas valstij nodokļu.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Komponists Raimonds Pauls, kuram Valsts ieņēmumu dienests (VID) aprēķināja nodokļu parādu 14 tūkstošu eiro apmērā, paziņoja, ka viņam nekas cits neatliek, kā vien samaksāt šo naudu. Taču turpmāk viņš grasās samazināt savu koncertu skaitu, lai būtu mazāk, ko viņam paņemt, raksta žurnāls "Privātā Dzīve".

Iepriekš Pauls paziņoja, ka bija pārliecināts, ka izpildījis visas savas nodokļu saistības, taču VID pēkšņi paziņoja viņam, ka viņš ir parādā 14 tūkstošus eiro. "Es rakstu brīvajā laikā dziesmiņas. Kad tās kāds dzird, tad par to man maksā autorhonorāru. Tad no tā tiek novilkti 23% nodokļos. Tagad man pēkšņi paziņo, ka es esmu valstij parādā lielu summu. Tie ir apmēram 14 tūkstoši eiro," pateica Pauls, pieļaujot, ka tika pieņemts kaut kāds jauns likums nodokļu jomā, par kuru viņš nav dzirdējis.

Маэстро Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls: Latvija man atņēmusi gandrīz miljonu eiro un grib vēl

Tikt skaidrībā ar niansēm Paulam palīdzēja paziņa.

"Satikos ar VID darbinieci, kas savulaik bija pazīstama dziedātāja, un viņa man paskaidroja, pēc kādiem noteikumiem šāda summa man ir jāmaksā. Vienkārši aizdomājos – tur, kur notiek lielas blēdības par miljoniem, neviens par nodokļiem nerunā. Varētu jau arī es rupji atbildēt – paņemiet no tās naudas, ko jūs man nozagāt!"

Atgādināsim, Pauls Latvijas Krājbankas kraha laikā zaudēja lielus uzkrājumus. Komponists bankā turēja gandrīz 700 tūkstošus latu (apmēram miljonu eiro – red.), no kuriem izmaksāti vien 70 tūkstoši.

"Paldies Dievam, neesmu nabags. Tikai domāju – es tik daudz naudas jau esmu valstij devis no savām autortiesībām!" turpināja komponists.

Pauls paziņoja, ka turpmāk pats sekos līdzi savām finansēm un nevēlas saņemt privāto grāmatvežu vai juristu palīdzību. "Labāk es vienkārši samaksāšu visu, un – lai viņi visi tinas tālāk! Vienīgais, ko tagad darīšu, – samazināšu koncertu skaitu, lai tik daudz nebūtu, ko no manis paņemt. Bet pagaidām jau vēl nesanāk, jo programma ar aktieri Andri Bērziņu mazpilsētās iet uz urā!" noslēgumā sacīja Pauls.

Ziņu lente
0