Par viltus spridzināšanas draudiem Liepājā aizturēti trīs pusaudži

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā jokdari paziņoja policijai, ka divos veikalos Liepājā novietoti spridzekļi.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Liepājā aizturēti trīs skolēni par viltus spridzināšanas draudiem, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

Policija pastāstīja, ka 14.maijā aptuveni pl. 20:00 uz telefona numuru 112 tika saņemts zvans: jaunieši paziņoja, ka divos veikalos Liepājā novietoti spridzekļi, taču fonā bija dzirdami smiekli.

Kā parasti tamlīdzīgos gadījumos, tika veikta evakuācija, notikuma vietā ieradās nodaļa "Omega" un pašvaldības policija. Ēku pārbaudes rezultātā informācija neapstiprinājās. Sakarā ar incidentu ierosināta krimināllieta.

Vakar operatīvo darbību rezultātā vainīgie tika atrasti un aizturēti. Izrādījās, ka tie ir trīs pusaudži, 14 un 15 gadus veci. Divi no viņiem iepriekš jau nonākuši policijas redzeslokā.

Par tamlīdzīgām darbībām likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Ar prasību tiesā par zaudējumu atlīdzināšanu var vērsties arī uzņēmēji, kuri cietuši zaudējumus viltus izsaukuma radīto darba traucējumu dēļ.

Ziņu lente
0