Politika

Vairāk vai mazāk: netop skaidrs, cik būs pašvaldību pēc reformas

CC BY 2.0 / John Lord / St Cuthbert's ChurchВитраж с картой Латвии
Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc administratīvās reformas Latvijā varētu palikt 34, 40 vai 42 pašvaldības.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Beidzamajā administratīvi teritoriālās reformas (ATR) variantā plānotais pašvaldību skaits var nedaudz mainīties, paziņoja vakar pēc koalīcijas sēdes vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, raksta Jauns.lv.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija reformas ietvaros piedāvā samazināt pašvaldību skaitu no 119 līdz 35. vienā pašvaldībā apvienos no divām līdz deviņām esošajām pašvaldībām.

Pēc ministra sacītā, par administratīvi teritoriālo reformu Latvijā, visticamāk, notiks vislielākā sabiedriskā apspriešana, kuras ietvaros ieplānots vairāk nekā 100 diskusiju. Plānots, ka strādās speciāls centrs, kur varēs piezvanīt un izteikt savu viedokli par reformu, tāpat tiks sniegta iespēja izteikt savus komentārus Internetā.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka pašvaldību skaits beidzamajā variantā var būt virs piedāvātā, Pūce atbildēja, ka pieļauj korekcijas, taču beidzamais skaits būšot apmēram tāds pats. Tiesa, cik Latvijā būs pašvaldību – 34, 40 vai 42, kļūs skaidrs pēc reformas apspriešanas ar novadu iedzīvotājiem.

Творческая мастерская для детей на празднике шоколада во дворе фабрики Laima - Sputnik Latvija
Latvijas administratīvi teritoriālā reforma: galvenās izmaiņas

Premjerministrs Krišjānis Kariņš norādīja, ka esošais reformas variants un piedāvātie kritēriji vēl tiks apspriesti un galīgo ATR variantu plānots pieņemt septembrī.

Šonedēļ, neraugoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iebildumiem, Ikšķiles novadā notikusi aptauja par plānoto teritoriālo reformu, kura paredz pievienošanos Ogres novadam. Lielākā daļa novada iedzīvotāju izteicās par to, lai viņu teritorija arī turpmāk pastāv kā patstāvīga administratīvā iedalījuma vienība. Ādažu un Carnikavas novadu vadītāji arī izteikuši nesaprašanu sakarā ar gaidāmo viņu novadu apvienošanu.

Ziņu lente
0