"Ar krēslu pa galvu": kā Kristaps Porziņģis sakāvās ar "krievu bandītiem"

© AP Photo / David ZalubowskiБаскетболист Кристапс Порзингис
Баскетболист Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdzjutēji un līdzjūtīgie cenšas noskaidrot asiņainās sadursmes iemeslus starp Kristapu Porziņģi un bāra apmeklētājiem Liepājā: krievu pēdas, agresīvie līdzjutēji vai sievietes gods.

RĪGA, 13. maijs – Sputnik. Latvijas basketbola zvaigzne un NBA "Dallas" kluba centra spēlētājs Kristaps Porziņģis kļuvis par kautiņa dalībnieku kādā no Liepājas bāriem. Atzīmēsim, ka Liepāja ir sportista dzimtā pilsēta.

Neskatoties uz to, ka kopš nepatīkamā incidenta pagāja jau vairāk nekā diennakts, oficiāls komentārs no cietušās puses pagaidām tā arī nav saņemts. Toties sociālajos tīklos līdzjutēji un vienkārši līdzjūtīgie aktīvi izplata video, kurā Kristaps Porziņģis ar asiņainu seju un saplēstu t-kreklu māj ar rokām un kaut ko kliedz.

"Atpakaļ uz Krieviju"

Pēc video var saprast, ka jauniešu kompānija, kuru vidū ir arī sportists, stāv netālu no naktskluba Cukurfabrik. Virs acs Porziņģim ir asiņaina brūce, savukārt t-krekls saplēsts; meitene, kura cenšas viņu nomierināt, arī ir sasmērējusies ar asinīm.

Taču Kristaps Porziņģis rupji atstumj dāmu un metas iespējamā pāridarītāja virzienā, kuram izkliedz kaut kādus vārdus. Sportistu attur apsardze.

Skaidri var atpazīt krievu lamuvārdus, kā arī draudi aizsūtīt pāridarītāju "atpakaļ uz Krieviju". Daudzi sadzirdēja vairākkārt arī por favor.

Versiju par "krievu pēdām" uzreiz paķēra daži vietējie uz ārvalstu mediji, paziņojot, ka 23 gadus vecais Kristaps Porziņģis kļuvis par agresīvu krievu huligānu uzbrukuma upuri.

Cherchez la femme

Taču pastāv arī citas konflikta versijas. Saskaņā ar vienu no tām, par saķeršanās iemeslu varēja kļūt meitene, pareizāk sakot, viņas pārliekā uzmanība vienam no bāra apmeklētājiem.

Kā Twitter uzrakstīja polittehnologs Jurģis Liepnieks, sižetā figurē kāda Jurgita, kura, visticamāk, pārlieku draudzīgi komunicēja ar bāra krievvalodīgajiem apmeklētājiem.

Uz to Porziņģis izteicis viņai aizrādījumu, pēc kā arī sākās kautiņš, kura rezultātā sportistam iesita ar alus krūku pa galvu un stipri ievainoja roku.

Līdzjutēju atriebība

Saskaņā ar kāda cita informācijas avota ziņām, konflikts varēja sākties līdzjutēju pretenziju dēļ. Basketbolists atpūtās ar kompāniju iestādē, kad līdzjutēju grupa (iespējams, no Krievijas) izteica viņam pretenzijas par pāriešanu no Ņujorkas "Knicks" uz "Dallas".

Sporta žurnālists Šams Čaranija savā Twitter mikroblogā paziņoja, ka "Dallas" veiks savu incidenta izmeklēšanu. Saskaņā ar Čaranija informāciju, klubā uzskata, ka centra spēlētājam uzbrukts ar blakus priekšmetu izmantošanu.

Tikmēr Kristapa Porziņģa sasistā seja jau pārvērtusies joku objektā un mēģinājumos uzminēt, kā tad pāridarītājs spēja aizsniegt basketbolista seju, kura augums ir 2,21 m.

Bandītu Liepāja

Vēl viena versija, kura, šķietami, izskatās kā vispatiesākā, ir tāda, ka Kristapam Porziņģim notika saķeršanās ar vietējiem stiprajiem zēniem, kuriem ir kriminālā pagātne.

Kāds Liepājas iedzīvotājs ziņo, ka sportists ar draugiem devās atpūsties uz klubu Cukurfabrik. Tur pat tajā vakarā nolēma atslābināties vietēji "brālīši" no Liepājas Karostas rajona. Taču kluba apsardze nolēma nelaist viņus iekšā, pēc kā uz ielas aizsākās konflikts.

Tobrīd Kristaps Porziņģis ar draugiem nolēma atstāt bāru un nonāca, kā saka, "zem karstas rokas". Rezultāta viens no Kristapa Porziņģa draugiem guvis smagas traumas, taču palicis dzīvs, citam iesita ar metāla krēslu, savukārt sportists guva rokas traumu. Pēc vietējā iedzīvotāja sacītā, Karostas bandītiem ir bagāta kriminālā pagātne – viens no viņiem pirms gada pie pludmales sadūris ar nazi atpūtnieku.

Šo versiju, izskatās, daļēji apstiprina arī pats Kristaps Porziņģis. Un kaut arī oficiāla komentāra joprojām nav, taču tīklā jau ir parādījies sportista telefonsarunas fragments, kurā viņš stāsta par konfliktu Liepājā.

Pēc Porziņģa sacītā, viņš palaida garām pirmo sitienu un pavirzījās atpakaļ, pēc kā vienu no viņa draugiem uzreiz nolika gar zemi, pēc tam vēl divus. "Piečakarējās, uzkrāmēja man pirmo [sitienu], tad es vienkārši sāku maukt atpakaļ, tad tur it kā biš norimās vienu brīdi. Vienu tur manējo uzreiz noguldīja, divus noguldīja uzreiz, kaut kādi karostnieki ķipa. Un tad neko, it kā norimās. Tad viens ar krēslu meta, trāpīja man pa galvu [un] vēl vienam čomam. Vairāki tur tie krēsli lidoja. Un tad atkal. Un tas to vienu noķēra reāli, noguldīja un sadauzīja viņam normāli seju. Bet kaut kā mani tad nogrūda nost vai kas, es cēlos, es kāpos atpakaļ, un tad man vienu labi uztrāpīja, te tā to pieri pārsita, tad man visa tā seja asiņaina, bet tā savādāk viss kārtībā. To roku biš sačakarēja, bet būs labi," citē viņa vārdus telefonsarunā portāls puaro.lv.

Atgādināsim, ka nesen Porziņģis iegādājies zemesgabalu netālu no Liepājas, kur plāno uzbūvēt māju. Šajā sezonā traumas dēļ Porziņģis nav aizvadījis nevienu NBA maču. Februārī centra spēlētāju iemainīja no "Knicks" uz "Dallas".

Savukārt martā kļuva zināms, ka attiecībā pret Kristapu Porziņģi iesākta izmeklēšana sakarā ar apsūdzību izvarošanā.

Ziņu lente
0