Seja bija zili-sarkana, raudāja: Lucavsalā meitenei uzgāzās virsū smilšu kaudze

© AFP 2023 / Miguel SchincariolЭкскаватор
Экскаватор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meiteni, kura uz smilšu kaudzes spēlējās ar brāli, ar galvu apbēra smiltis, bērnu izglāba, pateicoties garāmgājēju palīdzībai.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Rotaļas smilšu kaudzēs, kuras izgāztas vienā no autostāvvietām Lucavsalā, gandrīz beidzās traģiski kādai meitenei. Viņu aizbēra smiltis tā, ka no ārpuses bija redzamas tikai kājas un viena roka. Bērnu izglābt palīdzēja garāmgājēja, kura pa ceļam uz savu mašīnu pamanīja bērnu. Par to viņa pastāstīja savā Facebook lapā.

Pēc sievietes sacītā, stāvvietā uzbērti smilšu kalni, laikam, tur tiek plānoti kaut kādi renovācijas darbi. Nekādu brīdinošu uzrakstu par to, ka rāpšanās uz kaudzēm var būt bīstama, nav.

Pludmale - Sputnik Latvija
Liepājā pludmalē zem smilšu nogruvuma bojā gājis bērns

"Gājām pie mašīnas, skatos – lielas kaudzes pašā augšā sēž puisis (kā vēlāk noskaidrojās, meitenes brālis – red.), rok, bet blakus, nedaudz zemāk dīvaini karājas divas kājas un viena roka, labi, ka piegāju klāt un ieraudzīju, ka puse meitenes ķermeņa ar galvu atrodas zem smiltīm," uzrakstīja notikumu aculieciniece, precizējot, ka bērniem bija ap 12-14 gadu.

Pēc viņas sacītā, viņa sāka kliegt, lai kāds no tuvumā esošajiem vīriešiem piesteidz klāt bērnam palīgā. Viens no jauniešiem ātri uzrāpās uz kaudzes un izvilka meiteni no smiltīm aiz kājām.

"Paldies Dievam, viņa izspruka cauri ar izbīli, bet ja nu nē… Paldies viņam!!! Seja bija zili-sarkana… raudāja((( Tas bija baisi," uzrakstīja sieviete, aicinot vecākus brīdināt bērnus, ka spēlēšanās uz tik lielām smilšu kaudzēm var būt bīstama.

Atgādināsim, ka pērn notika līdzīgs gadījums – 10 gadus vecam zēnam uzgāzās virsū nobrukusi kāpa Liepājas pludmalē. Bērns gāja bojā, kaut gan tuvumā bija viņa ģimene un citi cilvēki – viņi vienkārši nepaguva izrakt ārā zēnu.

Pēc tam pašvaldība nolēma uzstādīt brīdinošas norādes uz celiņiem un takām piekrastes apkārtnē.

Ziņu lente
0