Nebaidieties no cilvēkiem formastērpā: zemessargi mēģina orientēties Rīgā

© LiepājaЗемессардзе
Земессардзе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkus formastērpā varēs satikt galvaspilsētas centrā, Grīziņkalnā, Āgenskalnā, Torņakalnā, Dzegužkalnā, Iļģuciemā, Čiekurkalnā un Teikā.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Šodien Rīgā sākušās zemessargu orientēšanās uz vietas mācības, vēsta Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mājaslapa.

Mācību laikā zemessargi būs tērpušies militārajā formastērpā, taču viņiem nebūs līdzi ieroču vai ekipējuma. Cilvēkus formastērpā varēs satikt galvaspilsētas centrā, Grīziņkalnā, Āgenskalnā, Torņakalnā, Dzegužkalnā, Iļģuciemā, Čiekurkalnā un Teikā.

Mācībās piedalās apmēram 200 Pirmās Rīgas brigādes zemessargu, Militārā policija, Štāba bataljona, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, NATO kontingenta militārpersonas un citi.

Mācību mērķis – uzlabot karavīru zināšanas par Rīgas teritorijas īpatnībām, izveidot labāku pamatni sadarbībai starp grupām, kā arī citi uzdevumi. Orientēšanās mācības notiks Rīgas ielās, kur viņiem nāksies meklēt konkrētus objektus dažādos galvaspilsētas rajonos.

Atzīmēsim, ka vakar Rīgā tika slēgts Deglava tilts, savukārt dienu pirms tam – Brasas tilts virzienā uz centru, kā dēļ galvaspilsētas ielās izveidojušies nopietni sastrēgumi. Šodien pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" paziņoja, ka sabiedriskais transports piektdienas rītā atpalika no saraksta vidēji par 35 minūtēm.

13., 48. un 50. autobusa maršruti kavē 35 minūtes, 3., 23., 24., 26. un 49. autobusa maršruti – 20 minūtes. Pārējos maršrutos autobusi kursē ar kavējumu līdz 15 minūtēm. Trolejbusi atpaliek no saraksta aptuveni 30 minūtes, tramvaji kursē bez būtiskiem kavējumiem.

Tiesa zemessargu kājniekiem būs vieglāk orientēties galvaspilsētā, nekā automobilistiem – piemēram, viņus palaidīs uz Deglava tiltu, kurš ir slēgts autotransportam.

Ziņu lente
0