Par dārzā nokritušo lādiņu nav piedāvāta nekāda kompensācija

© Sputnik / Asatur YsayantsСитуация в Мадагисе
Ситуация в Мадагисе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Armija vēl joprojām nav atvainojusies par privātā iecirknī nokritušo lādiņu un nodedzināto mežu.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Sējas novada iedzīvotājs, kura zemesgabalā nokritis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) lādiņš, radio Baltkom ēterā atklāja, ka neviens ar viņu nav sazinājies un nav piedāvājis nekādu kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem.

"Ar mani neviens nav sazinājies. Mēs gatavojam iesniegumu Valsts policijai un Aizsardzības ministrijai. Notikuma dienā ar mani sazinājās tikai NBS virsnieks, kurš teica: ja mums esot pretenzijas, vajagot sazināties ar ministriju," pastāstīja zemesgabala īpašnieks.

Viņš komentēja arī valsts bijušā aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa teikto, kurš paziņoja: cilvēkiem vajadzētu būt apdomīgākiem, pērkot zemi netālu no armijas poligona.

Противовоздушная система RBS-70 латвийских вооружённых сил - Sputnik Latvija
"Karavīri paziņoja, ka uz mums nokritis lādiņš": Latvijas NBS bombardēja privātīpašumu

"Ja bruņotie spēki uzskata, ka ir bīstami dzīvot līdzās, viņiem to vajadzētu reglamentēt. Ja viņiem ir par maz vietas, lai rada lielāku bufera zonu. Esmu vienmēr dzirdējis šāvienus, tie mani nebiedēja. Šeit ir Gaujas nacionālais parks, lieliska daba. Mēs nopirkām šeit zemi 2005. gadā. Speciāli saņēmām atļauju dzīvojamās mājas būvei. Toreiz pirkām zemi desmitreiz dārgāk nekā tā maksā tagad. Varbūt pārdomāsim iespēju pārdot zemes gabalu un nopirkt citviet. Grūti teikt... Taču tagad mēs tur noteikti neko nebūvēsim," paskaidroja Jevgēnijs.

Pagājušajā nedēļā no Ādažu poligona palaists lādiņš nokrita privātā zemes gabalā aiz bufera zonas. Izveidojās četrus metrus gara un plata, metru dziļa bedre, izcēlās ugunsgrēks. Par laimi, iecirknī nebija ne cilvēku, ne ēku, taču netālu no tā ir četras viensētas, kur dzīvo cilvēki ar maziem bērniem.

NBS paskaidroja, ka poligonā notikusi šaušana. Pēc prettanku lādiņa šāviena tas izlidojis par 10 metriem aiz poligona teritorijas un nokritis privātā teritorijā, tā dēļ izdedzināti 600 kvadrātmetri meža. Pēc incidenta uzsākta dienesta izmeklēšana.

Ziņu lente
0