Politika

"Lai vāc kopā mantas un dodas mājup": Saeimas deputāts novērtējis premjerministra darbu

CC0 / pxhere / Мужчина с кейсом
Мужчина с кейсом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš nav slikts cilvēks, taču neatbilst ieņemamajam amatam, uzskata partijas "Saskaņa" loceklis, Saeimas deputāts Jānis Ādamsons.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Intervijā radio Baltkom Saeimas deputāts Jānis Ādamsons ("Saskaņa") pauda pārliecību, ka Latvijas valdība ar premjerministru Krišjāni Kariņu vadībā ir pārkāpusi likumu un viņiem par to jāsaņem sods, paziņoja Mixnews.lv.

Ādamsons uzsvēra, ka par jebkura likuma neizpildīšanu ir jāuzņemas atbildība, tostarp arī krimināla atbildība. Politiķis norādīja, ka gadījumā ar Latvijas jauno premjerministru un valdību saskata valsts Krimināllikuma 318. panta "Dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana" pārkāpumus.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Kariņš gaida balsojumu par atstādināšanu: ko paguvusi izdarīt valdība

Politiķis šādi vērtē Latvijas premjerministra un valdības darbu, ņemot vērā to, ka nav pieņemts lēmums par elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanu. Ādamsons norādīja, ka valdība nav iesniegusi nevienu dokumentu, kas pamatu atteikumu likvidēt OIK.

Deputāts piezīmēja, ka K.Kariņš nav slikts cilvēks, taču Latvijas Ministru prezidenta amatam neatbilst. Pēc Ādamsona domām, Kariņam nevajadzēja sēsties premjera krēslā.

"Kad viņu apstiprināja premjera postenī, es teicu, ka viņš pēc savas būtības ir labs cilvēks, taču tā nav profesija. Lai vāc kopā mantas un dodas mājup," – paziņoja Ādamsons.

Neizdevās atstādināt

Iepriekš opozīcija un vairāki partijas KPV LV deputāti iesniedza Saeimā pieteikumu par Latvijas premjerministra Krišjāņa Kariņa atstādināšanu, ņemot vērā to, ka nav izpildīts solījums likvidēt elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK) līdz šī gada 31. martam. Dokumenta tekstā bija izteikts lūgums saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 29. pantu iekļaut Saeimas 2019. gada 11. aprīļa sēdes darba kārtībā lēmuma projektu "Par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Artūram Krišjānim Kariņam".

Премьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки - Sputnik Latvija
Kariņš pastāstījis, cik izmaksās OIK atcelšana no marta beigām

Latvijas Saeima 11. aprīļa sēdē neatbalstīja premjerministra Krišjāņa Kariņa demisiju. Par valdības vadītāja atstādināšanu nobalsoja 33 deputāti (frakcija "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienības deputāti, izņemot Janīnu Jalinsku, kura balsojumā nepiedalījās, divi neatkarīgie deputāti – Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko – un trīs no KPV LV). Pret nobalsoja 58 deputāti (visi koalīcijas partiju pārstāvji, izņemot jau minētos trīs parlamentāriešus no KPV LV). Viens deputāts balsojumā nepiedalījās.

Pats premjerministrs Kariņš pirms balsojuma paziņoja, ka savas valdības stabilitāti neapšauba un jautājumu par viņa atstādināšanu uzskata par nepamatotu, jo valdība atzinusi, ka OIK ir jālikvidē, taču tas nav izdarāms vienā acumirklī, jo ir iespējamas negatīvas sekas.

Ziņu lente
0