Vanaga: izglītības ministre spēlējas ar uguni

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska atteicās izpildīt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes lēmumu par pedagogu algu paaugstināšanu.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Atsakoties veikt grozījumus Ministru Kabineta noteikumos, kas saistīti ar skolotāju algām, izglītības ministre spēlējas ar uguni, paziņoja Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga LTV intervijā.

Акция протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки с требованием выполнения ранее утвержденного графика повышения зарплат - Sputnik Latvija
Latvijas skolas varēs neatvērt: skolotāji gatavojas beztermiņa streikam

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē pedagogiem solīja paaugstināt algas no 1. septembra un mēneša laikā veikt attiecīgus grozījumus Ministru Kabineta noteikumos. Taču Izglītības un zinātnes ministrijas vadītāja Ilga Šuplinska jau paziņojusi, ka šī prasība netiks izpildīta.

Vanaga nosaukuši šos ministres vārdus par pļauku sociālajiem partneriem.

"Tā ir kārtējā pedagogu pazemošana, sociālā dialoga raušana un tiesiskās kultūras degradēšana," uzskata arodbiedrības vadītāja.

Tas nav pirmais gadījums, kad LIZDA vadītāja pauž atklātu neapmierinātību par izglītības ministri: šī gada martā, streika rīkošanas procedūras apspriešanas laikā, Šuplinska pārmeta arodbiedrībai nevēlēšanos piedalīties reformās un paziņoja, ka naudas viņai un Izglītības un zinātnes ministrijai nav. Vanaga atbildēja, ka ministres pozīcija apgrūtina sadarbību, un šodien viņa nav guvusi pārliecību par to, ka Šuplinska var būt ministre.

Turklāt, Šuplinska nosauca skolotājus par "visnedisciplinētāko publiku", un pēc tam atteicās atvainoties par saviem vārdiem.

Vakar LIZDA sēdē tika pieņemts lēmums par to, ka beztermiņa skolotāju streiks sāksies 2. septembrī, kas nozīmē mācību gada sākuma atlikšanu.

Ziņu lente
0