Rublovskis atbildēja Pabrikam: "Saskaņas" virsnieki ir Latvijas patrioti

© Sputnik / Евгений ЛешковскийРаймондс Рубловский
Раймондс Рубловский  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministram, kurš iedala virsniekus pareizajos un nepareizajos, jāatvainojas un jāatkāpjas no amata, uzskata Raimonds Rublovskis.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Ģenerālštāba Stratēģiskās plānošanas departamenta vadītājs Raimonds Rublovskis atbildēja aizsardzības ministram Artim Pabrikam uz vārdiem par aizdomām sakarā ar virsniekiem, kuri ir partijas "Saskaņa" locekļi.

Šonedēļ Pabriks Latvijas Avīzes intervijā paziņoja, ka ar aizdomām skatās uz armijas virsniekiem, kuri esošajos ģeopolitiskajos apstākļos strādā "Saskaņā".

Atbildot uz jautājumu, kā ministrs vērtē "Saskaņas" pozīciju drošības un aizsardzības jautājumos, viņš atbildēja, ka tā ir pretrunā ar oficiālās Latvijas uzstādījumiem.

Шествие в День памяти жертв коммунистического террора - Sputnik Latvija
Pabriks: Latvija jāpadara par "mazu ezīti"

"Saskaņa" ir opozicionāri, un jāņem vērā, ka elektorāts sastāv arī no vēlētājiem, kuriem ne visiem Latvijas armija un NBS rada lielu pievilkšanās spēku. "Saskaņa" nekad nav iestājusies ar atplestām rokām par Latvijas dalību NATO, drīzāk pretēji. Viņiem raksturīgs antiamerikāniskums, kas ir modē arī Eiropā, taču tā ir bīstama parādība, it sevišķi, ja to attiecina uz aizsardzību," pateica Pabriks.

Tāpat viņš atkal atcerējās viņu aizskārušos Daugavpils mēra Andreja Elksniņa vārdus par "Latvijas sarūsējušajiem tankiem", kuri izskanēja Nila Ušakova atbalsta mītiņa laikā pie Rīgas domes ēkas.

"Ja mērs var atļauties nievājoši izteikties par Latvijas armiju un nepieciešamību aizstāvēties, tad mani māc šaubas par viņa attieksmi pret valsti un patriotismu kopumā. (...) Es aicinātu neticēt šādai propagandai, kas izskan no amatpersonu mutes," norādīja intervijā Pabriks.

Rublovskis, rezerves virsnieks, SDP "Saskaņa" virsnieku kluba priekšsēdētājs, atbildēja Pabrikam. Viņa atbilde tika publicēta "Saskaņas" lapā Facebook.

"Saskaņas" virsnieki, atšķirībā no viņa, ir profesionāli, un ir arī daudz lielāki Latvijas Republikas patrioti nekā viņš un pašreizējās koalīcijas politikāņi. Mūsu virsniekiem, atšķirībā no Arta Pabrika, ir milzīga militārā un iekšlietu jomas pieredze.

Tas ir apkaunojoši, ka ministrs dala virsniekus pareizajos un nepareizajos! Artim Pabrikam vajadzētu atvainoties mums, demisionēt un sākt nodarboties ar to, kas viņam varētu padoties vislabāk – tēlot strēlniekus mākslas filmās!" paziņoja Rublovskis.

Tāpat Pabriks pauda aizdomas attiecībā uz bijušo Latvijas armijas militārpersonu, esošo Rīgas domes konsultantu Vitāliju Dubovu, kurš izveidojis sporta grupu Maskavas forštatē. Pabriks pateica, ka viņu uztrauc tas, ka cilvēki, kuri apguvuši militāro apmācību, pasniedz taktiskās nodarbības vai māca pašaizsardzību, iesaistās politiskos procesos.

Atbildes kārtā Dubovs publicēja savā Facebook fotogrāfiju, kurā viņš tika nofilmēts kopā ar aizsardzības ministru, un uzrakstīja: "Artis vienmēr uz mani skatījies ar neuzticību."

Ziņu lente
0