Rīgas dome: Deglava tiltu vajadzētu nojaukt

© Sputnik / Vadim AntsupovРемонтные работы на улице
Ремонтные работы на улице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīga spiesta uzsākt Deglava tilta remontdarbus, nevis nojaukt transporta infrastruktūras objektu.

RĪGA, 15. aprīlis — Sputnik. No tehnoloģiskā viedokļa pareizāk būtu nojaukt Deglava tiltu un uzbūvēt jaunu konstrukciju, taču Rīga nevar atļauties pilnībā slēgt satiksmi šajā iecirknī uz 2-3 gadiem, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins intervijā LTV pārraidē "Rīta panorāma".

Дорожные знаки - Sputnik Latvija
Deglava tilta balti ir bojāti: ieviesti ierobežojumi smagajiem transportlīdzekļiem

Ierēdnis atzina, ka tilts būvēts saskaņā ar padomju perioda metodēm, kas mūsdienās vairs netiek izmantotas.

"Tilts faktiski taisīts kā saliekams tilts, uz vietas ir betonēti tikai stabi, un visas pārējās konstrukcijas ir atvestas, piemēram, tajā skaitā šie rīģeļi, kas sastāv no divām daļām," – paskaidroja Jakrins.

E.Jakrins norādīja, ka vienmēr ir izvēle starp transporta infrastruktūras objekta nojaukšanu un remontu, un no tehnoloģiskā viedokļa nojaukšana būtu pareizāka izvēle.

"Bet skaidrs, ka šo pārvadu pār dzelzceļu nav tik daudz, un Rīgas pilsēta droši vien 2 vai 3 gadus, kamēr mēs jaucam nost un būvējam jaunu, būtu smagā situācijā no sabiedriskā  transporta viedokļa," vērtēja Jakrins.

"Līdz ar to mēs šos tehnoloģiski sarežģītos remontdarbus esam spiesti veikt uz tādiem tiltiem, kādi tie ir," viņš piebilda.

Рабочий на стройке - Sputnik Latvija
"Partizānu" remonts: "Rīgas namu pārvaldnieks" piesaistīja darbam nelegāļus no Ukrainas

Aizvadītajā nedēļā, turpinoties ceļu pārvada balstu remontam Deglava ielā, tika konstatēti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi ir apturēti līdz grozījumu iekļaušanai projektā.

No 10. aprīļa stājies spēkā liegums izmantot tiltu transporta līdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas. Rīgas dome pieļāva, ka, ņemot vērā problēmas ar balstiem, tiks izsludināts jauns iepirkums, ja līdzšinējais apakšuzņēmējs – Lietuvas uzņēmums Kauno Tiltai – nespēs paveikt nepieciešamos darbus.

Iepriekš iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens lūdza Rīgas domi veikt ceļu pārvada pilnu tehnisko apsekošanu, lai novērstu iespējamos riskus cilvēku drošībai.

Ziņu lente
0