Eksperti: Deglava tilts neapdraud cilvēku drošību

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонт дорог в Пскове
Ремонт дорог в Пскове - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprēķini liecina, ka tilts spēj izturēt transportlīdzekļus ar masu līdz 30 tonnām, tostarp sabiedrisko transportu.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Eksperti veikuši Augusta Deglava ielas ceļu pārvada atklāto defektu izpēti un secināja, ka tie nerada draudus satiksmei uz tilta, vēsta Mixnews.lv.

Kā paziņoja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, pēc tilta remontdarbu apturēšanas uzreiz tika veikta atklāto defektu izpēte un ceļu pārvada nestspējas aprēķini, lai pārliecinātos par tā drošību. Aprēķini liecina, ka tilts spēj izturēt transportlīdzekļus ar masu līdz 30 tonnām, tostarp sabiedrisko transportu.

"Pārvadam nav konstatētas un novērotas balstu nosvēršanās, nosēšanās vai citas deformācijas, kas liecinātu par pārvada vispārējās noturības pazemināšanos. Turklāt, brauktuve ir sašaurināta un atļauta kustība pa divām joslām," pastāstīja departamenta pārstāve.

Дорожные знаки - Sputnik Latvija
Deglava tilta balti ir bojāti: ieviesti ierobežojumi smagajiem transportlīdzekļiem

Viņa paziņoja, ka departamenta speciālisti šobrīd sadarbojas ar Būvniecības valsts kontroles biroju un Rīgas Būvvaldes atbildīgajiem speciālistiem, lai izstrādātu tilta izpētes uzdevumu. Uz tā pamata sertificēts neatkarīgs eksperts veiks pilnu tilta izmeklēšanu un nepieciešamos mērījumus.

Šonedēļ, veicot Deglava ielas ceļa pārvada balstu remontdarbus, tika atklāti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi tik apturēti līdz izmaiņu veikšanai projektā. Kopš 10. aprīļa spēkā stājies aizliegums uzbraukt uz tilta transportlīdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas. Rīgas domē neizslēdz, ka sakarā ar atklātajām balstu problēmām tiks izsludināts jauns iepirkumu konkurss, ja esošais darbu veicējs – Lietuvas uzņēmums Kauno tiltai – nespēs to veikt.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens iepriekš pieprasījis Rīgas domei veikt pilnu ceļa pārvada tehnisko apskati, lai novērstu riskus iedzīvotājiem. Sazinoties ar Būvniecības valsts kontroles biroju, ministrs noskaidroja, ka pilna tilta tehniskā apskate netika veikta. Arī birojs pieprasīja Rīgas Būvvaldei izvērtēt satiksmes organizēšanas iespējas uz tilt un pieļaujamo slodzi.

"Kamēr nav veikta tilta pilna tehniskā apsekošana vai ekspertīze un kamēr atbildīgo amatpersonu, it īpaši Rīgas domes vicemēra Vadima Baraņņika rīcībā nav būvspeciālistu atzinumi par pieļaujamām slodzēm, amatpersonu subjektīvi lēmumi par satiksmes organizēšanu pāri tiltam ir bezatbildīgi un var radīt traģēdiju, kas būtu līdzīga Zolitūdes traģēdijai," paziņoja ministrs.

Ziņu lente
0