Sākumā iekārtosim savējos: Nodarbinātības valsts aģentūra ir pret viesstrādnieku ievešanu

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasКаски рабочих
Каски рабочих - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezdarba līmenis Latvijā samazinās, taču šogad ekonomiskā attīstība kļūs lēnāka, tāpēc prognozes ir samērā atturīgas, norāda Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. Šobrīd bezdarba līmenis Latvijā sastāda 6,5%, pastāstīja Nodarbības valsts aģentūras direktore Evita Simsone kanāla LNT intervijā.

Kaut arī šis rādītājs ir labāks, nekā 2018. gadā, Nodarbinātības valsts aģentūras direktore prognozē, ka šogad ekonomiskā attīstība kļūs lēnāka.

Экономист Евгения Зайцева - Sputnik Latvija
Zaiceva pastāstīja, kāpēc Latvijas iedzīvotāji nevēlas viesstrādniekus valstī

"Mēs esam veikuši darba devēju aptauju par to, kāds ir viņu redzējums par viņu uzņēmumu attīstību tuvākajā gada laikā. Jāsaka, ka šīs prognozes darba devējiem ir daudz piesardzīgākas nekā iepriekš, kas liecina, ka varbūt šī ekonomiskā attīstība varbūt būs nedaudz lēnāka nekā tā bija iepriekšējā gadā," atzīmē Simsone, tiesa, piebilstot, ka darba devēji joprojām ir noskaņoti uz izaugsmi.

Tāpat Evita Simsone apstiprināja, ka Latvijas uzņēmējiem joprojām ir ļoti aktuāls ārzemju darbaspēka piesaistīšanas jautājums, taču Nodarbinātības valsts aģentūrā uzskata, ka ir jāmeklē risinājumi, kuri ļautu vairāk nodarbināt Latvijas iedzīvotājus.

"Vairāk nekā 60 000 cilvēku ir reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā. Un tā ir zīme, ka šie cilvēki vēlas atrast darbu, grib būt nodarbināti un viņiem ir nepieciešams zināms atbalsts," uzsvēra Simsone.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, vakanču skaits Latvijā pērn palielinājās par trešdaļu. Kaut arī darbaspēka deficīts pieaug, vairums Latvijas iedzīvotāju iestājas pret viesstrādnieku piesaistīšanu.

Ziņu lente
0