Ždanoka: Uzvaras pieminekļa nojaukšana novestu pie pilsoniskās konfrontācijas

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Аркадьевна Жданок
Татьяна Аркадьевна Жданок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tauta skaidri un nepārprotami paudusi viedokli jautājumā par Rīgas Atbrīvotājiem veltītā pieminekļa aizsardzību – trīs dienu laikā savākti vairāk nekā 16 tūkstoši parakstu par labu atbilstoša likuma pieņemšanai, pastāstīja Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Tatjana Ždanoka publicēja vietnē Manabalss.lv petīciju, kurā aicināja Saeimu izstrādāt likumu par pieminekļu un memoriālu aizsardzību un iekļaut tajā nodaļu par nacisma uzvarētājiem veltīto pieminekļu saglabāšanu, kas uzstādīti visā Latvijā. Lai savāktu 10 tūkstošus parakstu, kas nepieciešami petīcijas iesniegšanai Saeimā, bija nepieciešamas nepilnas trīs dienas.

Памятник Освободителям и цветущая сакура в Парке Победы в Риге - Sputnik Latvija
Nevajag feiku par brūkošo pieminekli: Krievija seko situācijai Rīgā

Tatjana Ždanoka informēja, ka jau saņēmusi portāla Manabalss.lv paziņojumu par to, ka viņai jāsper tālākie soļi, lai iesniegtu petīciju izskatīšanai parlamentā. Politiķe uzsvēra, ka nepieciešamo skaitu balsu petīcija savākusi rekordīsā laikā, atšķirībā no pretējās petīcijas – par monumenta nojaukšanu, kas pirms iesniegšanas "karājās" portālā Manabalss.lv veselu gadu. Tik vētraina iedzīvotāju reakcija pieminekļa aizstāvībai vieš cerību, ka varasiestādes ieklausīsies un nedarīs neko radikālu, teica Ždanoka komentārā Sputnik Latvija.

"Esmu absolūti pārliecināta, ka Latvijā lielākā daļa politiķu, lai arī lielākā vai mazākā mērā spēj ignorēt krievu intereses, tomēr ir vesela saprāta cilvēki un saprot: ja pieminekļa nojaukšanas idejai sekojusi tik vētraina reakcija, tas nozīmē, ka nacionālradikāļu idejas realizācijas rezultātā sāksies pilsoniska konfrontācija. Ceru, ka varasiestādes to nepieļaus," – piezīmēja Tatjana Ždanoka.

Ziņu lente
0