No galvas neatstāstīsi: deputātiem neatklāja "Rīgas satiksmes" audita detaļas

© Sputnik / Sergey MelkonovМуниципальное предприятия "Rīgas satiksme"
Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierēdņiem aizliedza kopēt "Rīgas satiksmes" audita materiālus, savukārt no galvas viņi to neiemācījās, tāpēc arī deputātiem atstāstīt nespēja.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Publisko izdevumu un revīzijas komisija 26. martā plānoja apspriest galvaspilsētas pašvaldības transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas veiktā audita analīzi, raksta skaties.lv.

Sēdē tika uzaicināts ziņotājs no ministrijas Aivars Mičulis, no kura deputāti cerēja uzzināt, kas tad teikts auditā. Mičulis atzinās, ka pašu auditu neesot redzējos, savukārt viņa kolēģiem, kuri gāja uz "Rīgas satiksmi" un skatījās dokumentus uz vietas, neļāva tos nokopēt.

"Lai no galvas iemācītos [auditu], vajag zināmas spējas!" pateica deputātiem Mičulis.

Pēc tam komisijā sākās karstas debates. Deputāti brīnījās, kā kas tāds vispār var būt.

Tā vietā, lai noskaidrotu audita rezultātus, deputāti paskatījās vispārēju ministrijas prezentāciju par Rīgas domes pārkāpumiem.

Трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Pūce pieprasa paskaidrojumus Ušakovam sakarā ar "Rīgas satiksmi"

"Matīsa kunga informācija nav korekta. Viņš aizmuka! Spēciņu bija par maz!" tā par sava priekšteča Anrija Matīsa darbu atsaucās "Rīgas satiksme" pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis.

Kā jau stāstīja Sputnik Latvija, Matīss atstāja savu uzņēmuma pagaidu direktora amatu pēc audita beigām, kurš parādīja, ka iepriekšējās vadības lēmumi noveda pie miljoniem zaudējumu. Matīss paskaidroja savu lēmumu ar Rīgas domes vēlmi "paslaucīt visu zem tepiķa".

Ziņu lente
0