Kur ir nauda? Kāpēc Rīgas dome aizņemas 14 miljonus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovPikets Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam
Pikets Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krasta ielas un Brasa tilta remontdarbu izmaksas ir uzpūtušās līdz vērā ņemamiem apmēriem: vairāk nekā 10 miljonus eiro Rīga iepriekš "pietaupījusi", un tagad vēlas aizņemties no Valsts Kases vēl 14 miljonus.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits februārī ziņoja, ka Rīgas dome (RD) nav apguvusi 19 miljonus eiro no valsts mērķu dotācijām un pie tam sūdzas par naudas trūkumu bedru remontam uz ceļiem.

Toreiz Rīgas domes Satiksmes departamenta Ceļu infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters skaidroja, ka 5 miljoni no šīs summas paredzēti ar apakšuzņēmējiem noslēgto līgumu apmaksai, bet 13 miljoni eiro ieplānoti citiem projektiem, piemēram, A. Čaka, Krasta ielas remontam un Brasas tilta rekonstrukcijai.

Трамвай на улице Кришьяня Барона в Риге - Sputnik Latvija
Barona ielas remonts Rīgā atlikts līdz vasarai

Tagad, kā vēsta Mixnews,lv, Rīgas domē atkal rodas jautājums par līdzekļu trūkumu, turklāt naudas trūkst tieši Krasta ielas remontam un Brasas tilta rekonstrukcijai. Šiem mēŗkiem RD plāno aizņemties Valsts Kasē 14,23 miljonus eiro un detalizēti izklāsta, kā šī nauda tiks iztērēta.

Tostarp, Krasta ielas asfalta segumam Valsts Kasē plānots aizņemties 6,08 miljonus eiro, savukārt ceļu pārvada rekonstrukcijai Brasā – 8,15 miljonus eiro. Kopējās Brasas tilta remontdarbu izmaksas sastādīs 10,87 miljonus eiro (ar PVN), Krasta ielā – 8,10 miljonus eiro (ar PVN).

Iepriekš ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes departaments noslēdzis līgumu par Brasas tilta rekonstrukciju ar Lietuvas uzņēmumu Kauno tiltai.

Pēc diezgan vienkāršiem aprēķiniem noskaidrojas, ka kopumā par Krasta ielu un Brasas tiltu RD jāsamaksā 18,97 miljonus eiro. Ir skaidrs, ka ar tiem 19 miljoniem, kurus pilsētas ierēdņi sākotnēji plānoja iztērēt šiem lielajiem projektiem, pilnībā pietiek. Taču tad nav īsti skaidrs, kādiem nolūkiem Rīgas domei nepieciešams aizdevums vairāk nekā 14 miljonu eiro apmērā?

Nesakritība

Šai nesakritībai uzmanību pievērsa aktīvists Degi Karajevs. Savā Facebook lapā viņš ievietoja publikāciju, kas sākas ar vārdiem "kaut kā nevaru saprast" un beidzas ar jautājumu "kāpēc jāaizņemas". Skaidrs, ka Rīgas domes darbības šajā jautājumā rada neizpratni.

"Kaut kā nevaru saprast. 14. februārī "ministrs pārmeta Rīgai par ceļu remontam neizmantoto naudu 19 miljonu eiro apmērā". Viņam atbildēja: "Mums patiešām ir palikuši vairāk nekā 10 miljoni eiro. Bet šī summa rezervēta Krasta ielas un Brasas ceļu pārvada remontam, kuru rekonstrukcija pērn tika atlikta. Ja mēs būtu iztērējuši šo naudu pērn, šobrīd mums nebūtu naudas šiem remontiem". Kāpēc jāaizņemas, atvainojiet?" raksta Karajevs.

Ziņu lente
0