Jaunais mikroautobusu tīkls Rīgā: kur tiks atceltas privilēģijas

© Foto : facebook / Rīgas mikroautobusu satiksmeЛатвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme
Латвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksme" iesaka iekasēt pilnu brauciena maksu piecpadsmit maršrutos, ko organizē "Rīgas mikroautobusu satiksme"

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" ieplānojis mainīt mikroautobusu maršrutu tīklu un atcelt privilēģijas lielākajā daļā zilibalto maršrutu ar mērķi minimizēt zaudējumus. Atbilstošais plāns iesniegts Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komitejai, vēsta rus.tvnet.lv.

Patlaban "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar "Rīgas satiksme" (RS), apkalpo septiņus tā saucamo ekspresautobusu maršrutus (oranži balti autobusi, kuros braucienu visi apmaksā pilnā apmērā) un 13 maršrutus, kuros rīdzinieki var saņemt atlaides (atvieglots tarifs studentiem, pensionāriem u.c., zilibalti mikroautobusi). Šī kārtība tika ieviesta 2018. gada maijā. RMS apkalpo arī astoņus nakts maršrutus.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Jau trīs gadus Rīgas domei neizdodas tikt vaļā no Vitālija Reinbaha

Audita uzņēmuma Ernst&Young pētījums pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" liecina, ka sadarbība ar RMS nes zaudējumus 6 miljonu eiro apmērā gadā. Šī iemesla dēļ RS plāno pārskatīt sadarbības noteikumus un mainīt mikroautobusu maršrutu tīklu. Līgums ar RMS paredz, ka grozījumi nevar pārsniegt 50% sākotnējā maršrutu garuma un visas izmaiņas jāsaskaņo abpusēji.

RS pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis pastāstīja, ka patlaban pārklājas aptuveni 70% RMS un RS maršrutu. Rīgas satiksme ierosina atcelt 271. maršrutu, apvienojot to ar 306. maršrutu. 300., 338., 346., 241. un 263. maršruta mikroautobusi kursēs tāpat kā līdz šim, 333. mikroautobuss turpmāk varētu kursēt tikai sestdienās un sastrēgumstundās, bet 337. maršrutu plānots slēgt sestdienās.

Citi maršruti tiks mainīti no "zilajiem" pret "oranžajiem", tātad pasažieri tos varēs izmantot tikai par pilnu cenu.

Uzņēmumu pārrunas turpinās, un konkrēti lēmumi par izmaiņām mikroautobusu tīklā kļūs zināmi līdz 27. martam.

Ziņu lente
0