Kučinskis: Es nebalsošu par budžetu bez skolotāju algu palielināšanas

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un zemnieku savienība piedāvās valdošajai koalīcijai iespējas, kā atrast naudu pedagogu algu palielinājumam.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Bijušais premjerministrs Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) paziņojis, ka viņš balsos par budžetu tikai tad, ja tiks atrasti līdzekļi skolotāju algu palielinājumam. Par to viņš pastāstīja intervijā raidījumam "900 sekundes".

Pēc viņa vārdiem, ZZS iesniegs savus priekšlikumus, kuros tiks piedāvāts, kā atrast nepieciešamos līdzekļus skolotāju algu palielināšanai, lai izpildītu savus solījumus.

Автомобиль Scania латвийской армии - Sputnik Latvija
Latvijas NBS par desmitiem miljonu eiro atjaunos savu autoparku

Kučinskis vēlreiz atkārtoja savu neseno paziņojumu par to, ka viņa vadītā valdība atrastu budžetā naudu skolotāju algu palielināšanai. Bijušais premjers neizslēdz, ka arī pašreizējā koalīcija sapratīs jautājuma nozīmīgumu un spēs atrast naudu.

Pagājušā gada augustā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai izdevies panākt no koalīcijas minimālās algas paaugstināšanu skolotājiem līdz 750 eiro, un tehniskajā budžetā tā patiešām tika paredzēta. Tomēr, jaunā budžeta apspriešanas laikā, valdība atzinusi, ka  algu palielinājumam naudas nav.

Ministru kabinets apstiprināja likumprojektu par valsts budžetu 2019. gadam, kurā nav paredzēts piešķirt papildu līdzekļus algu palielināšanai pedagogiem. Atbildē Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība nolēma sarīkot protesta akciju, kā arī aicināja Eiropas Komisiju ietekmēt Latvijas valdību.

Ziņu lente
0