Nezināmas personas traucējušas Latvijas NBS helikopteru darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovВертолет Ми-17 латвийских ВВС
Вертолет Ми-17 латвийских ВВС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sanitāro helikopteru piloti saskārušies ar centieniem radīt traucēkļus darbā.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Piektdien, 22. februārī un sestdien, 23. februārī, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piloti piedalījās smagi slimu pacientu pārvešanā no Daugavpils uz Rīgas slimnīcām, vēsta Mil.lv.

Šis uzdevums ir viens no NBS helikopteru pienākumiem.

Pārlidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, piloti vairākkārt saskārušies ar lāzera stara ietekmi – nezināma persona vai personas raidīja spilgti zaļu lāzera staru helikoptera virzienā.

​Šādas "rotaļas" ar lāzeru draud ar smagām sekām. To rezultāta ir apdraudēta lidojumu drošība – briesmas draud pilotiem un visiem lidaparātā esošajiem pasažieriem. NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš norādīja, ka tas ir nopietns pārkāpums.

NBS Helikopteris - Sputnik Latvija
Latvija plāno iegādāties sešus helikopterus

Kalniņš uzsvēra, ka iespējama avārija, ja pilots tiks apžilbināts. Labākajā gadijumā helikopterim izdosies kaut kur piezemēties, bet sliktākajā gadījumā tas ietrieksies kādā šķērslī, piemēram, elektropārvades līnijā.

NBS komandieris aicinaja sabiedrību ar cieņu izturēties pret atbildīgo darbu, ko veic speciālās vienības, un neradīt draudus lidojumu drošībai.

Tagad NBS sadarbībā ar vietējo pašvaldību izmeklē incidentu, kura rezultātā tika fiksēts mēģinājums apžilbināt pilotus.

Ziņu lente
0