Latvijā dzēsti šogad pirmie kūlas ugunsgrēki

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasГорение сухой травы
Горение сухой травы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsdzēsēji atgādina, ka dedzināt kūlu ir ne vien pretlikumīgi, bet arī dzīvībai bīstami.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Vakar Latvijā reģistrēts šogad pirmais kūlas dedzināšanas ugunsgrēka gadījums, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

"Teju divas nedēļas agrāk nekā pērn, šodien veicam pirmo ierakstu kūlas ugunsgrēku statistikā. Ugālē pērnā zāle dega pushektāra platībā. Atgādinām – kūlas dedzināšana ir aizliegta, sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai, apdraud cilvēku veselību, dzīvību un nekustamo īpašumu!" uzrakstīja dienests savā Twitter.

2018. gadā pirmais kūlas ugunsgrēks notika 12. martā, 2017. gadā – 4. februārī, 2016. gadā – 2. februārī, savukārt 2015. gadā – 15. februārī.

2015. gadā kūlas dedzināšanas mīļotāju vainas dēļ valstī izdega 3256 hektāri. Viens no lielākajiem ugunsgrēkiem pērn notika Nīcas novada Pērkonē, kur dega niedres gandrīz 6 hektāru platībā. Ugunsdzēsēji cīnījās ar uguni visu dienu. Pirms trim gadiem kūlas ugunsgrēka rezultātā nodega kādreizējā bērnu atpūtas nometne "Ērglēns" netālu no Nīcas.

Vēlreiz atgādināsim mītus un patiesību par kūlas dedzināšanu: nē, šādu ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt; nē, zāles dedzināšana nav dabai nekaitīga, tā iznīcina kukaiņus un putnu ligzdas, kā arī ierastās ligzdošanas vietas; nē, augsnes auglība ugunsgrēka rezultātā neuzlabojas, toties nezāles pēc tā jūtas lieliski; nē, tie nepalīdz cīnīties pret ērcēm; nē, tā nav senlaicīga latviešu tradīcija – pērnās zāles dedzināšana sākās padomju laikos.

Ziņu lente
0