Nepareizi balsoja: Gobzems atcelts no amata Saeimas komisijā

© Photo Ernests Dinka, SaeimaАлдис Гобземс
Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas balsojuma laikā Aldis Gobzems neatbalstīja Krišjāņa Kariņa valdību.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja vietnieks Aldis Gobzems (KPV LV) nocelts no amata, jo balsojis pret Krišjāņa Kariņa valdību, vēsta press.lv.

Vakar, 30. janvārī, par jauno Saeimas Juridiskās komisijas vadītāju tika ievēlēta Juta Strīķe no Jaunās konservatīvās partijas. Komisijas vadītāja pārvēlēšana notikusi pēc tam, kad iepriekšējais komisijas vadītājs Jānis Bordāns (JKP) nolika deputāta mandātu, jo kļuvis par tieslietu ministru.

Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Politika
Iztiks bez Gobzema: KPV LV turpinās koalīcijas pārrunas

No priekšsēdētāja vietnieka amata atstādināts Gobzems, kurš neatbalstīja Krišjāņa Kariņa valdību. Viņa vietā par komisijas priekšsēdētāja vietnieku kļuvis Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK).

Iepriekš bažas sakarā ar iespējamo atstādināšanu no amata izteica Saeimas Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja Linda Liepiņa (KPV LV). Viņa, līdzīgi Gobzemam, balsojusi pret Kariņa valdību.

Tāpat pret valdības apstiprināšanu uzstājās Didzis Šmits, kuru Kariņš iepriekš nevēlējās redzēt ministra kārtā savā valdībā, Karina Sprūde, kuru nepamierināja, ka valdības prioritātēs nav norādīta OIK atcelšana, un Iveta Benhena-Bēkena, kura iepriekš atklāti neuzstājās pret Kariņu.

Pēc tam Kariņš paziņoja, ka deputāti, kuri Saeimas balsojumā neatbalstīja jauno valdību, neiekļūs koalīcijas sastāvā. Pēc viņa sacītā, šāds princips iekļauts koalīciju izveidojušo partiju sadarbības līgumā. Viņš piebilda, ka tas, kā KPV LV partijā veidosies iekšējās attiecības ar tiem pieciem deputātiem, kuri balsoja pret, ir viņu iekšējā darīšana.

Ziņu lente
0