Atved draugu un saņem 150 eiro: akcija Austrumu slimnīcas ārstiem

© Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcaРижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas Rīgas slimnīcas cenšas slēgt esošās mediķu vakances.

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. Rīgas Austrumu slimnīca uzsākusi neparastu akciju: mediķiem, kuri atvedīs slimnīcai jaunus darbiniekus, samaksās 150 eiro, raksta Skaties.lv.

Neskatoties uz to, ka mediķu algas Latvijā pakāpeniski pieaug, slimnīcās joprojām asi trūkst darbinieku.

"Šobrīd mums ir vakantas ap 100 medicīnas māsu vietām un aptuveni 20 citu aprūpes personāla vietas. Tātad kopumā tās ir 120 vakances, kas mums šobrīd ir izveidojušās un kur mēs meklējam aktīvi darbiniekus," - pastāstīja Austrumu slimnīcas vadītājs Imants Paeglītis.

Врач в операционной - Sputnik Latvija
Nākamgad varētu būtiski samazināties jauno ārstu algas

Pērn slimnīcai izdevās samazināt vakanču skaitu par 20% pateicoties tam, ka sāka stabilizēties algas, kā arī uz 2019. gadā solītā algas pielikuma rēķina. Taču Latvijas slimnīcās joprojām trūkst ārstu. Turklāt cerēt uz ārzemju speciālistiem nenākas – pērn ārstus izsvītroja no profesiju saraksta, kurās ārzemniekus varēs noalgot pēc vienkāršotiem nosacījumiem.

Akcija jau devusi pirmos rezultātus – slimnīcā parādījušies divi jauni darbinieki.

Līdzīgā viedā jaunus darbiniekus meklē arī P. Stradiņa slimnīcā. Taču, pēc slimnīcas vadības sacītā, pa īstam atrisināt medmāsu trūkuma problēmu var tikai ar konkurētspējīgu algu palīdzību. Šobrīd darbs viņām ir smags, bet alga – neadekvāta.

Ziņu lente
0