Mīlas epidēmija vai aprēķins: arvien vairāk Latvijas pensionāru precas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ozolnieku novadā vecākajam līgavainim bija 81 gads, bet līgavai 78 gadi; Dzimtsarakstu nodaļā šādu laulību skaita pieaugumu skaidro ar jaunajiem pensiju noteikumiem, kuri stājušies spēkā kopš šī gada sākuma.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Latvijā pieaug laulību skaits pensionāru vidū, raksta  skaties.lv. Piemēram, Ozolnieku novadā vecākajam līgavainim bija 81 gads, bet līgavai 78 gadi.

Dzimtsarakstu nodaļā domā, ka pensionāri noslēdz laulību ne tikai tāpēc, ka visus pārņēmusi mīlas epidēmija. Nodaļas vadītāja Laura Gasparoviča skaidro, ka aiz šāda lēmuma slēpjas aprēķins.

Naudasmaks - Sputnik Latvija
Pensija pēc nāves: Latvijas iedzīvotājiem piešķirtas izvēles tiesības

"Pagājušais gads iezīmējis aktualitāti, ka laulību reģistrējuši vairāk senioru nekā iepriekš. Tas, visdrīzāk, skaidrojams ar grozījumiem likumā "Par valsts pensijām", kur paredzēts, ka pārdzīvojušais laulātais vienu gadu saņems daļu mirušā dzīves drauga pensijas, tādējādi mudinot kopdzīvi reģistrēt oficiāli," - paskaidroja Gasparoviča.

Tieslietu ministrija norāda, ka gada sākumā kopumā arī pieaudzis reģistrēto laulību skaits. Nākotnē tas, visticamāk, turpinās pieaugt, jo daudzi pensionāri izrāda savu interesi.

Šobrīd vēl ir grūti prognozēt, vai pozitīvā laulību dinamika ir saistīta ar vecāka gadagājuma jaunlaulāto aktivitāti. Bet jebkurā gadījumā, pērnā gada beigās un šī gada sākumā pensionāri pietiekami aktīvi interesējās par formalitātēm un laulības reģistrācijas procedūru gan telefoniski, gan klātienē.

Daudzi interesējas, vai ir iespējams stāties laulībā bez lieciniekiem. Dzimtsarakstu departamentā arī uzskata, ka bez lieciniekiem var iztikt, tāpēc šī iniciatīva jau ir iesniegta Saeimā.

Ziņu lente
0