Politika

Dombrovskis: mūs sagaida neizpildītu solījumu valdība

© Sputnik / Sergey MelkonovКандидат в премьер-министры от партии "Согласие" Вячеслав Домбровский проголосовал на выборах
Кандидат в премьер-министры от партии Согласие Вячеслав Домбровский проголосовал на выборах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vjačeslavs Dombrovskis izkritizēja valdības deklarāciju un apsolīja Latvija "piemānīto vēlētāju" valdību.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Saeimas apstiprināšanas gadījumā Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") Ministru Kabinets kļūs par "piemānīto vēlētāju" un neizpildīto solījumu valdība, paziņoja deputāts Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa") Latvijas Radio.

Šodien Saeimā notiks balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu. Paredzēts, ka Kariņa valdība iegūs 61 deputāta atbalstu.

Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
"Valdība vēl nav apstiprināta, bet viss jau pa vecam": KPV LV deputāte atbildēja Kariņam

Dombrovskis nolēma neprognozēt, cik ilgi noturēsies Kariņa valdība, taču paziņoja, ka lieta beigsies ar kārtējo vilšanos. Pēc viņa sacītā, viņš cer, ka valdība "izjuks pietiekami ātri, lai nesagādātu pārāk lielas galvassāpes vēlētājiem", bet vēlas atgādināt, ka "nav nekā pastāvīgāka par īslaicīgo".

Tāpat Dombrovskis izkritizēja valdības deklarāciju, norādot, ka sadaļu par ekonomikas attīstību pat trešā kursa students prastu labāk uzrakstīt, savukārt atsevišķi punkti ir pretrunā viens ar otru: piemēram, vienā no tiem teikts par obligātā iepirkuma komponentes atcelšanu, citā – par atjaunojamās enerģijas izmantošanas palielināšanu.

"Viņi vispār nesaprot, par ko runā," tā Dombrovskis komentēja valdības dotos solījumus.

Tai pat laikā viņš uzskata, ka šobrīd solījumu izvērtēšanai nav jēgas – jāskatās uz reāli izdarītiem darbiem.

Iepriekš par to, ka koalīcijā iekļuvušās partijas neizpildīs vēlētājiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā dotos solīumus, paziņoja esošais premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

Ziņu lente
0