Šuplinska piedāvā ieviest "atstrādāšanu" Latvijā budžeta vietu studentiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiem, kam valsts apmaksā izglītību, nāksies uzņemties saistības, jo daļa augstskolu beidzēju nestrādā izvēlētajās specialitātēs, paziņoja Ilga Šuplinska.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Kārļa Šadurska pēcteča kandidāte izglītības ministra amatā Ilga Šuplinska (Jaunā konservatīvā partija) piedāvā ieviest Latvijas augstskolu beidzējiem, kuri mācās par budžeta līdzekļiem, nosacījumu obligāti "atstrādāt" noteiktu termiņu Latvijā iegūtajā profesijā, vēsta LSM.

Šuplinska uzskata, ka ir jāpārskata valsts apmaksājamo mācību programmu sistēmu. Augstskolas beidzējas, kurš mācījies par valsts budžeta līdzekļiem, jābūt atbildībai: viņai vai nu jānostrādā kāds laiks Latvijā iegūtajā specialitātē, vai arī jāizstrādā līdzekļu atgriešanas sistēma.

Meitene no Zemessardzes  - Sputnik Latvija
Latvijas studentiem maksās 2500 eiro par militāro apmācību

Ministru kandidāte, kura pati ir profesore un vadošā Rēzeknes tehniskās akadēmijas pētniece un specializējas literatūras zinībās un latviešu literatūras vēsturē, tāpat norādīja uz augstskolu programmu akreditāciju, kurai bija jāsākas jau pērn, bet kura tika atlikta. Tai jābūt caurskatāmiem kritērijiem, kādā veidā un apjomā šīs programmas ir iespējamas, uzsvēra Šuplinska.

"Manā skatījumā tieši programmu dublēšanās, pārklāšanās un fragmentācija ir viens no tiem elementiem, kas pārskatāms vispirms," atzīmēja viņa. Cik tieši programmu skaits ir jāsamazina vai jāizmaina, politiķe pagaidām neuzdrīkstas prognozēt.

Ziņu lente
0