Politika

"Valdība vēl nav apstiprināta, bet viss jau pa vecam": KPV LV deputāte atbildēja Kariņam

© Photo Latvijas Valsts prezidenta kancelejaПрезидент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш
Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Pieprasījumu komisijas vadītāja Linda Liepiņa nebalsos par Kariņa Ministru Kabinetu pat amata zaudēšanas iespējas gadījumā; viņa uzsvēra, ka tas, kā Kariņš kārto lietas, neatstāj cerību uz to, ka tā būs pārmaiņu valdība.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. KPV LV deputāte Linda Liepiņa, kura vada Saeimas Pieprasījumu komisiju, neatbalstīs Krišjāņa Kariņa valdību, neskatoties pat uz amat zaudēšanas varbūtību. Par to Liepiņa uzrakstīja Facebook.

Kā norādīja premjera kandidāts pēc tikšanās ar prezidentu 21. janvārī, KPV LV deputāti, kuri nenobalsos par valdību, netiks uzskatīti par koalīcijas daļu, raksta Skaties.lv.

Парламентские выборы в Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas labklājības noslēpums: jāslēpj nauda

Turpmākās sekas šādiem deputātiem noteiks pati frakcija. Taču, runājot par to, vai Linda Liepiņa varēs saglabāt savu amatu komisijā, Kariņš paziņoja, ka nebūtu pārsteigts, "ja šajā sakarā notiktu kaut kāda maiņa". Politiķis šaubās, ka šādā amatā var atrasties opozicionārs deputāts, taču uzsver, ka šo jautājumu jaunā koalīcija vēl nav apspriedusi.

Kā paziņoja Liepiņa, viņu šādi draudi nevarot apturēt – viņa vienalga nobalsos pret "Vienotības" valdību (deputāte norādīja, ka vairs pat necentīsies nosaukt šo partiju par "Jauno Vienotību").

Viņa atgādināja, ka Kariņš solīja, ka viņa vadībā sadarbība Saeimā tiks veidota pa jaunam, nevis kā "vecās koalīcijas" vadībā.

Kas attiecas uz komisijas vadību, viņu interesē, kā tad būs ar citiem deputātiem, kuri nav pārstāvēti koalīcijā.

"Vai arī "Saskaņai" ir īpašs statuss? Vai arī par Pieprasījumu komisiju tikai tādas bažas?

Parādniekam arī jau amats iedalīts.

Valdība vēl nav apstiprināta, bet viss jau pa vecam!

"Bravo" tiem, kas vēl joprojām tic, ka šī būs kaut kādu pārmaiņu valdība," noslēgumā sacīja politiķe.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, divi KPV LV deputāti – Linda Liepiņa un Karina Sprūde – paziņoja, ka balsojuma laikā neatbalstīs Kariņa valdību. Savu lēmumu viņas paskaidroja ar obligātā iepirkuma komponentes situāciju.

Депутат Имантс Парадниекс - Sputnik Latvija
Politika
Pietiek ražot ministrus: Parādnieks atbalstīs demogrāfiju citā veidā

Vairāk nekā trīs mēnešus ilgst jaunās koalīcijas veidošana. Šobrīd ar to nodarbojas Krišjānis Kariņš, "Jaunās Vienotības" pārstāvis – politiskais spēks ar vismazāko pārstāvniecību Saeimā.

Iepriekš valdību nespēja izveidot nedz Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas, nedz Aldis Gobzems no KPV LV, savukārt Artis Pabriks no "Attīstībai/Par!" atcēla savu kandidatūru šim amatam.

Neatkarīgi no 23. janvāra balsojuma iznākuma, jaunā valdība uzsāks darbu ar antirekordu – pēc veidošanas ilguma.

Ziņu lente
0