Politika

Divi procenti: vien retais tic, ka Kariņa Ministru Kabinets izpildīs solījumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka topošā Krišjāņa Kariņa valdība, kura, spriežot pēc visa, iegūs nepieciešamo Saeimas atbalstu, nespēs īstenot savu deklarāciju.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Vien nedaudzi Latvijas iedzīvotāji tic, ka Krišjāņa Kariņa vadītājam Ministru Kabinetam izdosies izpildīt savus solījumu, liecina Kantar TNS aptauja Latvijas iedzīvotāju aptauja vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Rezultātus publicē Skaties.lv.

Tikai 2% respondentu uzskata, ka izdosies izpildīt visus valdības deklarācijā ierakstītos solījumus. Ceturtā daļa aptaujāto (27%) uzskata, ka ieplānoto izdosies īstenot daļēji.

Praktiski katrs otrais (46%) atbildēja, ka topošā valdība nespēs īstenot nolūkus, kuri izklāstīti deklarācijā.

Vēl 13% norādīja, ka neko nezina par to, kas iekļauts dokumentā.

Valdībai būt

Pēc premjera kandidāta Krišjāņa Kariņa sacītā, topošais Ministru Kabinets spēja iegūt deputātu atbalstu – 23. janvāra balsojumā to atbalstīs vismaz 61 Saeimas loceklis, raksta la.lv.

Par to politiķis pastāstīja prezidentam 21. janvārī, norādot, ka jaunās koalīcijas veidošanas process noslēdzas "ļoti veiksmīgi".

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Kariņš: mēs būsim evolucionāra valdība

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, šobrīd ar valdības veidošanas procesu nodarbojas Krišjānis Kariņš, "Jaunās Vienotības" pārstāvis – politiskais spēks ar vismazāko pārstāvniecību Saeimā.

Iepriekš valdību nespēja izveidot nedz Jānis Bordāns no Jaunās konservatīvās partijas, nedz Aldis Gobzems no KPV LV, savukārt Artis Pabriks no "Attīstībai/Par!" atcēla savu kandidatūru šim amatam.

Neatkarīgi no 23. janvāra balsojuma iznākuma, jaunā valdība uzsāks darbu ar antirekordu – pēc veidošanas ilguma.

Ziņu lente
0