Ziema Latvijā: sinoptiķi sola sniega krusu un -20

© Sputnik / Roberts VicupsСнег в Риге
Снег в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaisa temperatūra diennakts tumšajā laikā vietām varētu pazemināties līdz -20 grādiem, savukārt no Rīgas jūras līča nāk biezi gubu mākoņi, kuri var atnest spēcīgu snigšanu.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar sinoptiķu informāciju, no Rīgas jūras līča nākošie gubu mākoņi tuvākajā diennaktī atnesīs ļoti intensīvu snigšanu plašā zonā uz ziemeļrietumiem no Rīgas, kā arī tās tuvumā, vēsta Tvnet.lv.

Spēcīga snigšana gaidāma arī dažviet Carnikavas, Ādažu, Garkalnes, Ropažu, Inčukalna un Siguldas novadā, mazāk nokrišņu tiek prognozēts Vidzemes dienvidrietumu daļā.

Meteorologi neizslēdz iespēju, ka Rīgā būs pērkona negaiss, sniega krusa un putenis.

Vidzemes dienvidrietumu rajonos pirmdien, 21. janvārī, sniega kārta palielināsies par 10-15 centimetriem. Taču lielākajā valsts teritorijas daļā uzsnigs vien nedaudz vai arī vispār nesnigs.

Turklāt, kā vēsta Grani.lv, sinoptiķi prognozē sala atnākšanu: vietām gaisa temperatūra varētu pazemināties līdz -20 grādiem.

Meteorologi uzskata, ka, iespējams, jau naktī uz otrdienu, 22. janvāri, dažviet Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš nolaidīsies zemāk nekā -20 grādu atzīme. Latvijas rietumu rajonos būs mākoņains un vien daži grādi sala. Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra varētu palikt pie nulles atzīmes.

Pagaidām apstiprinātu prognožu par laikapstākļiem šīs nedēļas garumā sinoptiķiem nav. Zināms, ka Eiropas teritoriju šķērsos vairāki cikloni. Atkarībā no to virzības, Latvijā var iestāties ilgstošs sals vai arī siltāks laiks ar nokrišņiem.

Ziņu lente
0