Ukraina un Baltkrievija kompensēs jauniešu deficītu Latvijā: Jurkāns vairs nesūdzas

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav valdības Latvijā – labi, cilvēki brauc prom – labi, amerikāņi izstājās no raķešu līguma – lai tā ir, noslēgs citu: bijušais Latvijas ĀM vadītājs Jānis Jurkāns nolēmis pozitīvi skatīties uz notiekošo.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns intervijā radio Baltkom paziņoja, ka vairs "nepinkšķēs un nerunās tikai par negatīvo".

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Intervija
Jurkāns: Putins adekvāti vērtēja situāciju Latvijā, taču tā jau ir apnikusi Krievijai

Līdz ar šo paziņojumu Jurkāns pateica, ka 2018. gads bijis ļoti pozitīvs. Un vispār, uz Latvijā un pasaulē notiekošajiem politiskajiem un sociālajiem procesiem, kuri izraisa sabiedrības kritiku, jāskatās pozitīvāk.

Piemēram, aizgājušajā gadā notikuši vismaz trīs pozitīvi notikumi, norādīja Jurkāns. Tostarp sabrukusi vecā pasaules kārtība: ANO un NATO pavisam ierūsējušas, amerikāņi jau paziņojuši, ka no tām izies.

Turklāt ASV jau ir izstājušās no Irānas kodolprogrammas darījuma un maza un vidēja darbības rādiusa raķešu līguma. Un tas arī ir labi, uzskata "atjaunotais" Jurkāns. Nākšot jauni līgumi, un visi dzīvošot ļoti drošā vidē, optimistiski paziņoja bijušais ĀM vadītājs.

Arī Latvijai nebūtu jābēdājas: uz visiem valstī notiekošajiem notikumiem jāraugās pozitīvi.

"It kā slikti – valdības nav. Nāks taču jauna! Jauni cilvēki, svaiga domāšana, svaigas idejas. Tas viss būs. Banku nozare – sak, slikti. Bet mēs taču attīrāmies! Attīrām platformu mūsu sabiedrotajiem. Atnāks tīra, caurspīdīga nauda. Viss būs skaisti, būs labi procenti. Jaunieši brauc prom no Latvijas? Lai brauc! Atbrauks jauni cilvēki – no Ukrainas, Baltkrievijas, cilvēki ar citu darba ētiku. Viņi taču būs mums pateicīgi, atmosfēra mainīsies līdz neatpazīšanai," - secina bijušais diplomāts.

Iepriekš Jurkāns jau teica, ka vecā pasaules kārtība jūk un Eiropas Savienības un ASV stratēģiskās partnerattiecības ir apdraudētas. Taču Latvijā neviens neanalizē, kas rīt būs ar ES, kāda būs jauna banku sistēma pēc krīzes, ko darīt, ja Rietumu formula kļūs: mēs ar Krieviju, nevis pret to.

Ziņu lente
0