Bez liekām runām: ar konfiscēto kokaīnu saistītos noziedzniekus var nošaut

© pixabayКокаин
Кокаин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kokaīna lielākā partija Latvijas vēsturē var maksāt dzīvību vietējiem noziedzniekiem, kuri to palaiduši garām, ja ar to saistīti meksikāņu karteļi, uzskata slavenākais narkotiku kurjers Latvijā Rolands Priverts.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Ja ar Koknesē konfiscēto milzīgo kokaīna kravu saistīti meksikāņu karteļi, vainīgos var nošaut, uzskata narkotiku kurjers Rolands Priverts, kurš pats ilgus gadus pavadījis cietumā Dienvidamerikā un Eiropā par narkotiku tranzītu, raksta skaties.lv. Viņš pat laidis klajā grāmatu par savu pieredzi, kuras prezentācija sakritusi ar policijas kratīšanu un lielākās kokaīna kravas – divu tonnu – konfiskāciju Latvijā.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Neviens nevarēs apturēt Filipīnu prezidentu cīņā ar narkotikām

Partija ieradusies no Ekvadoras, operācijā piedalījās šīs valsts Narkotiku apkarošanas pārvaldes pārstāvji. Vairumā tāda krava var maksāt 65 miljonus eiro, bet tirgojot mazumā – pat miljardu eiro.

"Ekvadoras cietumā cilvēkus šāva nost kā zaķus. Tur ir, ko redzēt. Tās grāmatas vietā labāk būtu uztaisīt filmu," – pastāstīja Priverts.

Narkotiku slēpšanas metodi Priverts nosauca par žanra klasiku: kokaīns atrasts banānu kastēs.

"Banānu kastēs ir desmitiem reižu noķerti Ekvadorā. Tur ir kuģu līnija, kas regulāri iet uz Eiropu. Uz Sanktpēterburgu divreiz mēnesī. Tur ir izdevīgi, tajā līnijā ielikt.

Pat kastes statīvi, kas no plastmasas, ir pārtaisīti, pat pašos banānos! Kartonos iekšā. Bieži vien noķer, no Ekvadoras," – atklāja Priverts.

Krava ir tik liela, ka par tās zudumu nāksies atbildēt arī Latvijā iesaistītajiem noziedzniekiem. Tik lielu zaudējumu atsevišķi grupējumi varētu nepiedot.

Narkotikas liesmās: Argentīnā sadedzināja 400 kg Eiropas kokaīna - Sputnik Latvija
Video
Narkotikas liesmās: Argentīnā sadedzināja 400 kg "Eiropas" kokaīna

"Viss atkarīgs, kas tas par grupējumu. Kas izpilda, dara, organizē. Ja tur ir meksikāņu kartelis, tad jā… vainīgie tiek novākti, nošauti. Daudz nerunā," – uzskata narkotiku kurjers.

Priverts pastāstīja, ka sācis biznesu Bolīvijā – gaļas pārstrādes cehu.

Jau šonedēļ Privertam atkal nāksies stāties tiesas priekšā - viņš apsūdzēts kokaīna kontrabandā un kokas lapu glabāšanā. Rīgas rajona tiesa Privertam piespriedusi septiņus gadus ilgu ieslodzījumu, taču viņš tiesas spriedumu pārsūdzējis.

Ziņu lente
0