Sinoptiķi pastāstīja par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

© AP Photo / Zoltan Mathe/MTI Пассажирский поезд на фоне зимнего пейзажа Венгрии
Пассажирский поезд на фоне зимнего пейзажа Венгрии   - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākošnedēļ Latvijā varētu būt gaidāma šoziem spēcīgākā snigšana.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, snigšana varētu norimt uz vienu-divām dienām, un pēc tam atsākties ar jaunu spēku.

Brīvdienās ciklona ietekme mazināsies, sola sinoptiķi. Tas nozīmē, ka debesis skaidrosies un snigšana norims. Sestdien vietām parādīsies saule, gaisa temperatūra būs ap nulli, iespējami nokrišņi, lielākoties sniega veidā. Svētdien, līdz ar jauna ciklona pietuvošanos, debesis aizsegs mākoņi, gaidāms sniegs un neliels lietus.

Taču miers nebūšot ilgs – jau naktī uz pirmdienu Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies jauns plašs ciklons ar nokrišņiem.

Saskaņā ar sinoptiķa Jāņa Traļļa vērtējumu, 14. un 15. janvārī Latvijā varētu būt gaidāma spēcīgākā snigšana šoziem, kura centrālajos un rietumu rajonos notiks puteņa veidā.

Tiesa, pirmdien kļūs mazliet siltāks – temperatūra paaugstināsies līdz -1…+3 grādiem, gaidāms slapjš sniegs un lietus. Ziemeļaustrumu rajonos – sniegs.

Taču jau naktī uz otrdienu Latvijas iedzīvotājus sagaida sals un kārtējie nokrišņi – visā valstī snigs, dažviet iespējama spēcīga snigšana ar puteni. Rietumu un centrālajos rajonos brāzmains ziemeļu vējš līdz 15 metriem sekundē, savukārt piekrastes rajonos – līdz 20-22 metriem sekundē.

Naktī uz trešdienu paaugstināsies atmosfēras spiediens, un gaisa temperatūra atkal pazemināsies, piekrastes rajonos sasniedzot -5 grādus, savukārt centrālajos -10 grādus. Visaugstāk būs valsts austrumos: tur termometra stabiņš varētu nolaisties līdz -15 grādiem.

Labā ziņa ir tāda, ka aukstums neturēsies ilgi, un jau nedēļas otrajā pusē gaidāms atkusnis ar slapju sniegu un lietu.

Ziņu lente
0