Pie tirdzniecības centra Ķengaragā miris vīrietis

CC BY-NC-ND 2.0 / Valsts policija / Государственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret tirdzniecības centra apsardzes darbiniekiem ierosināta krimināllieta par cilvēka atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī uz ielas.

RĪGA, 10. janvāris — Sputnik. Valsts policija sākusi izmeklēšanu jautājumā par cilvēka nāvi Ķengaraga rajonā Rīgā.

Sestdien, 5. janvārī Ķengaraga iedzīvotāji ievēroja pie tirdzniecības centra guļošu vīrieti bez dzīvības pazīmēm un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kura ārsti pēc ierašanās konstatēja nāves iestāšanos.

Valsts policija noskaidroja, ka bojāgājušais dienā atradies tirdzniecības centra telpās, no kurām viņu padzinuši divi apsardzes darbinieku formastērpos ģērbti cilvēki. Viņš nav pretojies, iespējams, bijis alkohola reibuma stāvoklī, seja bija klāta asinīm.

Izmeklēšanas ietvaros tiek noskaidrots, kad un kādos apstākļos vīrietis guvis miesas bojājumus, kā arī izvērtētas apsardzes darbinieku darbības, kuri viņu atstājuši uz ielas bezpalīdzības stāvoklī.

Ab apsardzes darbinieki aizturēti. Ierosināta krimināllieta saskaņā ar 141. panta otro daļu – par cilvēka atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt palīdzību. Likums par to paredz īstermiņa brīvības atņemšanu vai brīvības atņemšanu uz laiku līdz 2 gadiem, vai piespiedu darbus, vai naudas sodu.

Aizdomās turamajiem ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Ziņu lente
0