Politika

Andris Ameriks: gribu saglabāt savu reputāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovАндрис Америкс на съезде партии "Согласие"
Андрис Америкс на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz nākamajām vēlēšanām Andris Ameriks būs Rīgas domes ierindas deputāts.

RĪGA, 9. janvāris — Sputnik. Bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks neplāno atgriezties amatā pat pēc pārbaudēm. Savus nodomus viņš atklāja intervijā radio Baltkom.

A.Ameriks atkāpās no amata decembra vidū, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kratīšanas viņa kabinetā un dzīvesvietā sakarā ar korupcijas izmeklēšanu uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Viņš pauda pārliecību, ka pašreizējā situācijā pieņēmis pareizu lēmumu, tāpēc līdz vēlēšanām turpinās darbu kā domes deputāts.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Nacionālā apvienība iesniegs likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu

"Tas bija pareizs lēmums. Lai arī mani sakari ar viņiem ir tikpat cieši kā saikne ar Maskavas dzelzceļu. Tas ir, nekādu sakaru nav. Taču šī situācija meta ēnu uz domi, uz partiju "Gods kalpot Rīgai". Es uzskatu: ja politiķis ir publiska persona, viņa pienākums ir rūpēties par savu reputāciju. Savējo es vēlos saglabāt. Ja šodien tiks pieņemti visi nepieciešamie lēmumi par pārbaudēm situācijā, mēs atgriezīsimies lielajā politikā. Vienīgā pretenzija pret mani ir pazīšanās ar vienu uzņēmēju, kurš saistīts ar šo lietu. Esam pazīstami jau 20 gadus, jau kopš demokrātiskās partijas "Saimnieks" laikiem. Nedomāju, ka manām attiecībām būtu jāmet ēna uz Rīgas domi," – paskaidroja Ameriks.

Bijušais vicemērs uzsvēra, ka gribētu dzirdēt konkrētas pretenzijas, ja tās ir viņam izvirzītas.

"Ja ir pierādījumi, konkrētas pretenzijas, esmu gatavs tās uzklausīt, taču šobrīd to nav. Un šajā situācijā esmu gatavs spert soli atpakaļ, lai atgrieztos pēc visām pārbaudēm un "rentgeniem". Līdz vēlēšanām atlikuši divi gadi, vicemēra postenī ievēlēts Oļegs Burovs, viņš ir cienīgs to ieņemt, tāpēc atlikušo laiku es palīdzēšu viņam un partijai, strādāsim un pierādīsim, ka darām to par labu režīmam," – viņš uzsvēra.

Ziņu lente
0