Politika

Prezidents uzticējis valdības veidošanu Kariņam

© Foto : karins.lvКришьянис Кариньш
Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krišjānim Kariņam būs divas nedēļas valdības izveidošanai.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Prezidents Raimonds Vējonis uzticējis valdības veidošanu premjera kandidātam no "Jaunās Vienotības" Krišjānim Kariņam.

Šodien, pēc tikšanās Rīgas pilī", prezidents uzticēja Kariņam divu nedēļu laikā izveidot valdību un iegūt deputātu vairākuma atbalstu.

Partijas nosaukušas Kariņa kandidatūru kā kompromisu jau decembra vidū, taču līdz šim brīdim viņš veicis pārrunas par valdības veidošanu neoficiāli.

Kariņš piedāvā izveidot piecu partiju valdību - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "Attīstībai/Par!", KPV LV un Nacionālā apvienība.

Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Vai tiešām Šadurskis varētu atgriezties Saeimā: var nomainīties desmitā daļa deputātu

Piektdien Kariņš nosauca topošās valdības prioritātes – finanšu sektora sakārtošana, likumība, korupcijas apkarošana, ēnu ekonomikas apkarošana, izglītības reformu turpināšana, elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes likvidācija, teritoriālā reforma un demogrāfija.

Viņš uzskata, ka valdības deklarācijas izstrāde būs grūts uzdevums, taču cer ar partneriem nonākt pie kopsaucēja un divu nedēļu laikā vienoties ar tiem par jauno valdību un tās uzdevumiem.

Ziņu lente
0