Saistībā ar Drošības policijas ierosināto krimināllietu slēgta vietne IMHOclub

© Sputnik / Алексей ТихомировЭмблема полиции безопасности Латвии
Эмблема полиции безопасности Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietnes IMHOclub galvenais redaktors Jurijs Aleksejevs apsūdzēts par darbībām, kas vērstas pret Latvijas suverenitāti.

RĪGA, 17. decembris – Sputnik. Diskusiju klubs imhoclub.lv slēgts sakarā ar izmeklēšanu, ko Drošības policija uzsākusi pret kluba galveno redaktoru Juriju Aleksejevu.

"Saistībā ar Latvijas Republikas Drošības policijas uzsākto izmeklēšanu, vietne patlaban nav pieejama," – šāda informācija latviešu, krievu un angļu valodās parādījusies vietnes galvenajā lapā.

© SputnikDiskusiju klubs imhoclub.lv tika slēgts
Saistībā ar Drošības policijas ierosināto krimināllietu slēgta vietne IMHOclub - Sputnik Latvija
Diskusiju klubs imhoclub.lv tika slēgts

Kriminālprocess pret J.Aleksejevu un vēl diviem cilvēkiem ierosināts 17. oktobrī saskaņā ar Krimināllikuma 80. un 81.1 pantu – par darbībām, kas vērstas pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu, kā arī par darbību nolūkā palīdzēt ārvalstij vai ārvalsts organizācijai vērsties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu, valsts iekārtu vai valsts drošību. Krimināllikumā paredzētais sods par šādiem nodarījumiem – brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.

Iepriekš DP veikusi vairākkārtēju žurnālista J.Aleksejeva dzīvokļa kratīšanu. Pārmeklēšanas laikā tika konstatētas pistoles patronas. DP apgalvo, ka konfiscētajos informācijas nesējos atrasti materiāli, kuri satur bērnu pornogrāfiju.

Ziņu lente
0