Satiksmes ministrija pastāstīja, kā pieaudzis dzelzceļu tranzīta apjoms

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasГрузовые поезда на станции
Грузовые поезда на станции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada 11 mēnešos jau pārvests vairāk kravu, nekā visa pērnā gada laikā.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Latvijas dzelzceļu kravu pārvadājumi šī gada janvārī-novembrī palielinājušies par 12,1%, salīdzinot ar analoģisku periodu 2017. gadā un sastādīja 44,8 miljonus tonnu, vēsta Baltic Course ar atsauci uz Satiksmes ministrijas datiem.

Starptautiskie pārvadājumi sastādīja 43,6 miljonus tonnu, palielinoties par 13,4%, iekšējie pārvadājumi samazinājušies par 18,3%, līdz 1,3 miljoniem tonnu. Tranzītkravas sastādīja 40,4 miljonus tonnu (pieaugums par 14,3%), importa kravas – 2,9 miljoni tonnu (pieaugums par 3%), eksporta kravas – 289,9 tūkstoši tonnu (samazināšanās par 6,1%).

Круглый стол в связи с арестом правозащитника А. Гапоненко латвийскими властями - Sputnik Latvija
"Kapakmens uz attiecībām ar Krieviju": Puškovs par Latvijas eirodeputātes rezolūciju

Ostu kravu tranzīts šī gada janvārī-novembrī sastādījis 35,7 miljonus tonnu, kas ir par 10,9% vairāk, nekā pirms gada, sauszemes tranzīts caur Latvijas teritoriju – 4,7 miljoni tonnu, kas ir par 49,9% vairāk, nekā 2017. gada 11 mēnešos.

Pērn, salīdzinot ar aizpagājušo gadu, dzelzceļu kravu pārvadājumu apjoms samazinājies par 8,4%, līdz 43,79 miljoniem tonnu.

Pagājušajā nedēļā Kaļiņingradas dzelzceļš atskaitījās par tranzīta pieaugumu caur Latviju: kopš gada sākuma tas palielinājies par 0,5%, salīdzinot ar analoģisku periodu 2017. gadā un sastādīja 1,5 miljonus tonnu.

LDz Cargo izpilddirektora vietnieks Eduards Čerņavskis uzsvēra, ka LDz saņem pietiekami daudz kravu pārvadājumu pieprasījumu Kaļiņingradas virzienā. LDz pārstāvji apstiprināja nolūkus par turpmāko tarifu preferenču pagarināšanu garantētiem kravu apjomiem uz Kaļiņingradu, puses vienojušās par tranzīta kravu plūsmu piesaistīšanu un tehnoloģisko nosacījumu izstrādāšanu smagsvara vilcienu kursēšanai.

Укладка труб газопровода Северный поток — 2 в Балтийском море. 15 октября 2018 года - Sputnik Latvija
Ar Krieviju tirgosimies, taču bez "Ziemeļu straumes 2": Latvija brīdina EP

Oktobra beigās Kaļiņingradā no Vladivostokas Pervomajskas ostas ieradās konteineru vilciens ar tērauda spolēm priekš vietējā pārstrādes uzņēmuma. Jauno multimodālā pārvadājuma loģistikas projektu izstrādāja "Transkonteiņer" sadarbībā ar Kaļiņingradas dzelzceļu. Krava tika nogādāta Vladivostokā no Ķīnas Tjandziņas ostas ar beramkravu kuģi, tālāk konteineru vilciena sastāvā pa Krievijas, Latvijas un Lietuvas dzelzceļu tīklu nonāca Kaļiņingradā.

Kravu tranzīts līdz Kaļiņingradai ir iespējams caur Latviju un Lietuvu. Turklāt Latvijas bizness ir gatavs pastumt malā valsts kompāniju Lietuvos Geležinkeliai kravu tranzītā uz Kaļiņingradu caur Lietuvu.

Ziņu lente
0